Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

για την αναληψη ευθυνης για το χτυπημα στο ΑΤ α.παρασκευης

βρισκεται εδω

Αποψη μου πως ειναι μουλαδες που απογοητευτηκαν απο το κακο εκλογικο τους αποτελεσμα και το εριξαν στην ατομικη τρομοκρατια. Η διαδηλωση του συνασπισμου θα αποκτησει με βαση τα νεα δεδομενα και αντισταλινικο-αντιζαχαριαδικο προσανατολισμο. Τα διαφορα πανο θα λενε: "η τρομοκρατεια δε θα περασει" "ουτε ζαχαριαδης ουτε σταλινισμος-δημοκρατια ταξη κι ανθρωπινος καπιταλισμος " "σας ζηταμε συγνωμη για τη σταση μας το δεκεμβρη" "να απελευθερωθει ο ομηρος του κρατους κορκονεας" "τρομοκρατια δεν ειναι η μισθωτη σκλαβια, ειναι οταν σκοτωνουν μπατσους-νεαρα παιδια" "ο λαος τους μπατσους αποκαλει αλητες, αλητες ειναι οι τρομοκρατες/τριες" και τετοια.

Καλη τρολια παντως, μπραβο σε οποιον την εκανε.

Ο βοθρος με τα σκατα

ανομια ειναι αντεπαναστατικη" (εσεις να δειτε...)

Δεν εχω κατι να σχολιασω πραγματικα. Η αθλιοτητα αυτου του σαπιου ψευτοαριστερου κομματος ειναι απεριγραπτη. Τη σωτουλα να την κατεβασετε στις επομενες εκλογες, θα βγαλετε καλο αθροισμα τετοια νουμερα που ειστε ολοι.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ανταποκριση κι ετσι απο πανεκπαιδευτικο (sic) συλλαλητηριο και για το συντεχνιακο αιτημα περι καταργησης των ΚΕΣ και τετοια

Σημερα ειχε πανεκπαιδετικο συλλαλητηριο στη θεσσαλονικη. Οι αποφασεις των συνελευσεων το λεγαν ετσι κι εγω τις συνελευσεις τις σεβομαι. Λοιπον, η προσυγκεντρωση ηταν στις 11 στο πολυτεχνειο και τοτε αρχισαμε να μαζευοματε ατομα εκει αλλα οι ΕΑΑΚιτες (των οποιων ηταν και τα περισσοτερα πλαισια που ειχαν αποφαση για πορεια) πλην κανα 2-3 αφαντοι. Στις 12 ακριβως ανεβαζουν ενα πανο απεναντι απο το τριγωνο που προπαγανδιζε την πορεια και ανεφερε ωρα προσυγκεντρωσης τις 12. Εκει ειναι που η αρχιζεις να ζαλιζεσαι και να θολωνεις η σε πιανουν τα υπαρξιακα σου, ποιος ειμαι και τι κανω εδω, μηπως ειμαι μαλακας κλπ. Κατα τις 12.30 αρχισαν να σκαν σιγα σιγα οι πρωτοποροι του κινηματος και στις 1.30 ξεκινησαμε. Μετα απο δυο μιση ωρες δλδ. Και δεν ηταν οτι περιμεναμε τον πλατυ κοσμο και δεν ξερω εγω ποιον, αλλα τους γνωστους. Η πορεια ειχε το πολυ καμια 150 ατομα αλλωστε. Δε λεω καλα ηταν για την εποχη. Αλλα ρε ΕΑΑΚιτες αν συνεννοηστε μεταξυ σας και σκατε μετα απο μια μιση ωρα και πλεον απο την ωρα της προσυγκεντρωσης πειτε το και σε εμας να ξερουμε μην παμε σαν μαλακες στην ωρα μας. Πολυ απο εσας μπορει να ειναι αργοσχολοι και να μην τους νοιαζει ισως αλλα εμεις δεν ειμαστε για να εχουμε την ευχερια να περιμενουμε δυομιση ωρες σαν τους μαλακες να ξεκινησει η πορεια. Αλλα ενταξει, στα λεξικα στη λεξη "ασυνεπεια" εχει σαν συνωνυμο την ΕΑΑΚ.

Τεσπα ξεκινησε η πορεια, πηγε απο το γνωστο δρομολογιο. Μπατσους ειχε μονο 3-4 ζητα-δελτα απο πισω και εναν τροχονομο. Μετα σταματησαμε σε ενα κολλεγιο στην εγνατια και ανεβηκαν μερικοι με την κοινη ανακοινωση των συλλογων αλλα δε βρηκαν κανενα σπουδαστη μεσα παρα μονο μια στριγκλα που φωναζε πως ειναι ιδιωτικος χωρος και θα καλεσει την αστυνομια και τετοια. Την ιδια στιγμη κατω και ενω ειχαμε κλεισει το απεναντι ρευμα της εγνατιας απο αυτο που πορευομασταν και ειχαμε βαλει το πανο μπροστα στο κολλεγιο εμφανιστηκαν τρεις αλλες στριγγλες και φωναζαν επειδη κλειναμε το δρομο. Μαλλον δε θα ειχαν ποτε την αναγκη να κανουν κατι τετοιο στη ζωη τους. Πολλες τσιριδες ομως. Τα παιδια μπροστα φερθηκαν μια χαρα και δεν εδωσαν δικαιωματα αλλα καποιοι αρχισαν να φωναζουν το γνωστο για τους φονιαδες νοικοκυραιους κατι το οποιο ηταν μαλακια γιατι ηταν και κοσμος τριγυρω που δε μας εκραζε και τον οποιο με τετοια συμπεριφορα τον χανεις. Δε λεω για τις 3 χαριτες, αυτες να γαμιοντουσαν οι ηλιθιες. Α ηταν και ενας που επαναλαμβανε συνεχεια οτι ηταν κτηνιατρος και κατι για κατι ζωα του, δεν πολυκαταλαβαινα τι ηθελε να πει.


Μετα συνεχισαμε τη γνωστη διαδρομη και καταληξαμε στο πρωην υπουργειο μακεδονιας θρακης. Βεβαια το λογο να παμε σε ενα ΠΡΩΗΝ υπουργειο εγω δεν τον καταλαβαινω. Ευτυχως το κατηργησαν γιατι ειχα βαρεθει ολο υπουργειο και υπουργειο. Μια φορα η πορεια ειχε καταληξει στην παραλια που ειχε εκθεση βιβλιου και εκει ηταν γαματα γιατι μας εβλεπε ο κοσμος ενω υπουργειο δε σε βλεπει και κανενας. Αλλωστε σιγα και το φοβερο υπουργειο που ηταν. Επισης πρεπει να ξανασκεφτουμε τη διαδρομη, δεν μπορουμε να ανεβαινουμε για το υπουργειο απο τον ιδιο δρομο που επιλεγουν και οι ξεπουλημενοι της ΓΣΕΕ, τη βενιζελου. Εχω φτιαξει σε χαρτη μια πορεια η οποια ειναι τελειως ανεξαρτητη απο τις πορειες που κανει το ΕΚΘ και θα την παρουσιασω στην επομενη συνελευση του συλλογου μου στην κατευθυνση της συγκροτησης ενος πραγματικα ανεξαρτητου μαχητικου φοιτητικου κινηματος.


Επισης θετικο ηταν κατα τη γνωμη μου οτι το κειμενο και το πανο δεν εγραφε "καταργηση των ΚΕΣ". Μιλαμε το ολο ζητημα με τα ΚΕΣ οπως τα προωθουν σχεδον ολες οι αριστερες παραταξεις ειναι σε τελειως συντεχνιακη κατευθυνση. Τουλαχιστον δεν πηγαμε στους συναδελφους μας στα ΚΕΣ λεγοντας τους οτι πρεπει να καταργηθουν οι σχολες τους. Κατα αρχας καλλιεργειται στον κοσμο μια εντυπωση πως οι ΚΕΣιτες θα μας παρουν τις δουλειες. Αυτο δεν καλλιεργειται απαραιτητα αμεσα απο την αριστερα, αν και εχω ακουσει σε συνελευση εναν συγχυσμενο κνιτη να το λεει (το κκε που εχει και οργανωμενα μελη στα κεσ θα επρεπε να ειναι πιο σοβαρο σε αυτο το ζητημα). Αλλα λιγο τα καθεστωτικα ΜΜΕ, λιγο η συγχυση στη γραμμη της αριστερας και περναει σε πολυ κοσμο ετσι, οτι δηλαδη δηθεν θελουν να δωσουν επαγγελματικα δικαιωματα στους ΚΕΣιτες. Η θεση της αριστερας δε θα επρεπε να ειναι διασπαστικος, να γινεται τροχονομος των επαγγελματικων δικαιωματων αλλα να ΑΠΑΙΤΕΙ επαγγελματικα δικαιωματα για τους συναδελφους μας που στο σχολειο με ολους αυτους τους ταξικους φραγμους δεν περασαν στο πανεπιστημιο και πηγαινουν σε ΚΕΣ ΙΕΚ κλπ.  Το αιτημα για καταργηση των ΚΕΣ ειναι συντεχνιακο. Οι ουρες που μπορουν να κοτσαρουν απο πισω περι απορροφησης των πτυχιουχων ειναι μια φανφαρα σαν αυτες πισω απο το αιτημα για μη εφαρμογη του νεου νομου πλαισιο μετα την ψηφιση του. Και καλα παλευουμε και για την ανατροπη αλλα το μυνημα που περνουσε στον κοσμο ηταν πως καταληψεις και μαζικο κινημα τελος και ηρθε η ωρα των συνδικαλιστων που θα σπαν τα τμηματα. Ετσι και τωρα ολη η συντεχνιακη κατευθυνση σαν λογικη περναει στον κοσμο ασχετα με το τι προθεσεις εχει η αριστερα. Η ουσια με τα ΚΕΣ κατα τη γνωμη μου ειναι πως θελουν μεσα απο την αναγνωριση τους ως ισαξια των ΑΕΙ και η ενταξη τους σε εναν κοινο χωρο αξιολογησης να χρησιμευσουν ως μοχλο πιεσης στα πανεπιστημια να εφαρμοσουν τους 2 κυκλους σπουδων, την εντατικοποιηση που επικρατει εκει κλπ. Εκει θα πρεπει να επικεντρωθει το ζητημα και να επιστρεψει στην ουσια του νεου νομου πλαισιο και της παλης εναντια στην εκπαιδευτικη αναδιαρθρωση και οχι στο να μην υπαρχουν ιδιωτικα ΚΕΣ ΙΕΚ κλπ και πως μονο εμεις που περασαμε επιτυχως απο τους ταξικους φραγμους των πανελληνιων ειμαστε αξιοι να εχουμε πτυχιο με επαγγαλματικα δικαιωματα. Και για τα ΚΕΣ το ζητημα ειναι η παλη εναντια στους ταξικους αυτους φραγμους που στελνουν τους ανθρωπους στην ιδιωτικη εκπαιδευση.



Α και κατι για την ΚΝΕ. Ειναι παγκοσμιο παραδοξο οι τυποι. Υπαρχει η ΚΝΕ, η οργανωση στην οποια γινεται η ουσιαστικη κουβεντα για ολα τα ζητηματα και στης οποιας τις διαδικασιες συμμετεχει ο περισσοτερος κοσμος τους. Μετα ειναι η ΠΚΣ που ειναι απο ολους αυτους οι πιο ψημμενοι και μετα ειναι οι "επιτρπες αγωνα" στις οποιες συμμετεχει ενας ακομα πιο στενος κυκλος. Και τελος το ΜΑΣ (το φοιτητικο ΠΑΜΕ) που παει να συγκροτηθει στο οποιο θα ειναι οι σκληροπυρηνικοι μονο.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

για την ΕΦΕΕ

Οπως φαινεται ο φετινος βοσκος δε φωναζε αδικα και φετος η ΕΦΕΕ παει για ανασυσταση. Γιατι για ανασυσταση της ΕΦΕΕ καθε χρονο ακουγαμε.

Κατ΄αρχας το ξεκαθαρο ειναι οτι η ολη διαδικασια ειναι μουφα. Η υποτιθεμενη ανασυσταση του πανελλαδικου δευτεροβαθμιου συνδικαλιστικου οργανου του φοιτητικου κινηματος δεν εχει συζητηθει σε κανενα συλλογο. Οι επιδιωξεις των πολιτικων δυναμεων που το τρεχουν ειναι νομιζω προφανεις γενικα. Παντως θα βολευε μια χαρα το συστημα να εχει αφενος εναν υπευθυνο συνομιλητη για να μπασει στις επιτροπες που θα φτιαξει εν οψει νεων εξελιξεων και να συνομιλει. Και να βγαινει που και που καμια καταγγελια για καταληψεις και τυχον νεους δεκεμβρηδες.

Κατα αρχας θεωρω καπως αδιανοητο ενα σκεπτικο που ξεκιναει απο την αναγκη υπαρξης ενος τετοιου οργανου τωρα και στηριζει την προσπαθεια αμεσα η εμμεσα, καθως δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για ανασυγκροτηση μεσα απο μια διαδικασια που απουσιαζουν οι φοιτητικοι συλλογοι, κατι που γινεται προφανως σκοπιμα και μας δειχνει το οτι θα αντιμετωπιζουν την "ΕΦΕΕ" σαν μαγαζακι τους.


Κατα δευτερον ας κοιταξουμε και λιγο γενικοτερα την κατασταση στο φοιτητικο κινημα και στα πανεπιστημια. Διανυουμε μια φαση αποσυγκροτησης, με τις διαδικασιες που ειχαν καποτε κερδιθει σε μικρο η μεγαλο βαθμο να χανονται, συνελευσεις να γινονται σπανια, να εφαρμοζονται κομματια του νομου χωρις πολλες πολλες αντιδρασεις. Και σιγουρα μετα την ψηφιση του ννπ ο κλεφτοπολεμος στα τμηματα βοηθησε σε αυτο καθως επαιξε ρολο αποξενωσης ενος πιο ευρυου δυναμικου κοσμου που συμμετειχε στο κινημα απο την ολη διαδικασια εναντιωσης στο νομο, χωρια το ποσο αδιεξοδη αποδειχτηκε η ιδια τακτικη. Δηλαδη οταν τοσα πολλα τμηματα σπαζονταν χωρις να εχει ανοιχτει καν πολλες φορες στον κοσμο της εκαστοτε σχολης με μια λογικη νομιμοποιησης απο το προηγουμενο διαστημα, ε καποια στιγμη τα ετοιμα τελειωνουν και αν δεν εχεις δημιουργησει καινουργια δυναμικη εχεις προβλημα. Οσο για τα ΔΣ, η λειτουργια τους ειναι απολυτως υποτυπωδης και αποξενωμενη απο την πλατυα μαζα των φοιτητων.


Με λιγα λογια, οι πρωτοβαθμιες δομες του φκ δε λειτουργουνε σε βαθμο που θα μπορουσε κανεις να θεσει ζητημα συγκροτησης δευτεροβαθμιου οργανου. Μια τετοια διαδικασια δεν εχει τιποτα να προσφερει στην ανασυγκροτηση του κινηματος, για αυτο και θεωρω οποια αριστερη δυναμη το θεσει ως κατευθυνση ειτε για τωρα ειτε για μεχρι τις εκλογες εκτος τοπου και χρονου. Αυτα μου φαινονται καπως αυτονοητα γενικα αλλα με τις πιπες που ακουμε τελευταια περι ανασυγκροτησης του κινηματος μεσα απο την ανασυγκροτηση της ΕΦΕΕ πρεπει να ειπωθουνε νομιζω.


Η ανασυγκροτηση του κινηματος γινεται μεσα απο αγωνα, στο δρομο, με τη συνδεση με την εργατικη ταξη και οχι με δηθεν συσταση ενος κεντρικου οργανου. Η μονη κατευθυνση προς αυτην ειναι το να θετεις ζητηματα που να μπορουν να συσπειρωσουν κοσμο και να τον κινησουν και τετοια που να αφορουν τις αναδιαρθρωσεις που λαμβανουν χωρα και την εφαρμογη του ννπ ειναι μπολικα, με στοχο την ανατροπη τους. Μετα και μονο μετα θα μπορουμε να μιλαμε για δευτεροβαθμια οργανα.

συμπερασμα: πρεπει να κατεβουμε αθηνα να τη σπασουμε, αν και σιγουρα οπως γενικα ειναι τα πραγαμτα στους αθηναιους πεφτει το μεγαλυτερο βαρος σιγουρα. 


ΥΓ η ΕΦΕΕ ειναι ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ οργανο! Γιατι ολοι το λενε τριτοβαθμιο;


ΥΓ2 εμενα μου αρεσει να μιλαω για συσταση δευτεροβαθμιου πανελλαδικου οργανου και οχι της ΕΦΕΕ γιατι κατα πρωτον δε μου αρεσει το "εθνικη" στο ακρωνυμιο της, τωρα με τοσους μεταναστες που ειναι φοιτητες, και επισης η ΕΦΕΕ εχει ενα συγκεκριμενο καταστατικο και τροπο λειτουργιας που δεν βρισκω καποιον λογο γιατι ντε και καλα πρεπει να ειναι ο σωστος, αλλα τετοια πραγαμτα θα επρεπε να συζητηθουν μεσα στο κινημα πρωτα δεδομενου οτι μιλαμε για μια νεκρη εδω και τοσα χρονια δομη.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μια γρηγορη ματια στις εκλογες

Κατα αρχας να δουμε τι αλλαζει που ειναι και το ευκολο. Λοιπον, ουσιαστικα τιποτα δεν αλλαζει. Απλα το χρωμα των αντεργατικων μετρων που θα προωθηθει θα ειναι πρασινο αντι για μπλε. Το περιεχομενο δεν το καθοριζει το πιο θα ειναι υπουργος αλλα το αντιστροφο μαλλον, κυβερνηση θα ειναι αυτη που θα κριθει οτι θα μπορει να περασει τα μετρα που χρειαζονται. Και μια συγκυβερνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ να δουμε στις επομενες εκλογες, δε θα ειναι επειδη καποιοι πηγαν για μπανια και αλλα τετοια αισχρα, αλλα επειδη το συστημα θα θελει να εντεινει την επιθεση του. Τωρα για το αν πχ καποιοι αγωνιστες του ΚΚΕ απογοητευτουν επειδη επεσε το κομμα για το οποιο τρεφουν ψευδαισθησεις, για αυτο ευθυνεται αποκλειστικα το κομμα που καλλιεργει την εκλογολαγνεια και που βαζει σε τοσο υψηλη προτεραιοτητα τις εκλογες. Και η πτωση ειναι καλη ευκαιρια καποιος κοσμος να απεγλωβιστει απο αυτη την εκλογολαγνεια και να αναζητησει αλλους δρομους.

Οι αστικες εκλογες ανεκαθεν χρησιμοποιουνταν (στα λογια τουλαχιστον) απο τους αριστερους για να βλεπουν το επιπεδο συνειδητοποιησης του λαου, να μετραν την επιρροη τους στις μαζες και αλλα τετοια. Οχι για να λενε ενισχυστε μας για να ειναι δυναμωμενο το λαικο κινημα ουτε για να απογοητευονται για τις πτωσεις τους ουτε τιποτα. Ουτε για να μιλαν για "επιτυχια" του συστηματος την κυριακη αυτη, λες και περιμεναν κατι αλλο να γινει, ουτε για ισχυρη κυβερνηση λογω των 160 βουλευτων. Στο κατω κατω τα αποτελεσματα του 2007 δεν ειναι καθολου ενδεικτικα της απευθυνσης της αριστερας καθως τοτε ειχε βρεξει ψηφους προς τα αριστερα γενικα, θα θυμαστε ηταν τοτε που ειχε καει η χωρα και το ΠΑΣΟΚ καταφερε μη βγει κυβερνηση και η ψηφος αντιθεσης εγινε ψηφος διαμαρτυριας στα αριστερα ενω τωρα ψηφος για να πεσει η ΝΔ. Τωρα, το κατα ποσον ο κοσμος εχει αυταπατες για το ΠΑΣΟΚ η αποψη μου αφ ενος ειναι πως πλεον η ψηφος δεν κρινεται ιδεολογικα αλλα απο το ποιος βολεψε η πιστευει πως θα βολεψει τα παιδια του καθενος, και αυτο για καμποσα χρονια, και αφετερου εδω διαβαζα καργα πασοκικη τοπικη εφημεριδα και το επιχειρημα που ειχε ο ΠΑΣΟΚος εκδοτης για να τους ψηφισει ο κοσμος ηταν οτι η ΝΔ ελεγε πως αναγκαστικα θα ειμαστε ανεργοι κλπ ενω με το ΠΑΣΟΚ υπαρχει μια ελπιδα να αλλαξει κατι και απο αυτον που λεει πως σιγουρα θα υποφερουμε να προτιμησουμε αυτον που λεει πως υπαρχει μια πιθανοτητα με αυτον να μην υποφερουμε και μαλιστα εφερνε για παραδειγμα μια ανιατη ασθενεια που εχει καποιος και οπου ενας γιατρος ελεγε στον ασθενη πως σε λιγους μηνες θα πεθανει και ο αλλος οτι με ενα δικο του φαρμακο ισως να μην πεθανει και οτι το φυσιολογικο ειναι να ακολουθησει τον δευτερο. Νταξ μιλαμε για πολυ ρευμα αλλαγης ομως, 80ς φαση.


Για το ΛΑΟΣ θα συμφωνησω με ενα σχολιο στο ιντυμηντια οτι το ποσοστο του ηταν μικρο γιατι τωρα που δεν ειναι η ΝΔ κυβερνηση θα εχει λιγοτερο παιχνιδι να κανει και πως οσο εφτασε εφτασε, αλλα βεβαιως κραταω πισινες γιατι αν το συστημα χρειαζεται το ΛΑΟΣ θα βρει τροπους να το προωθησει.


Για την αριστερα το αποτελεσμα εδειξε τις ανεπαρκειες της, και συγκεκριμενα για την ανταρσυα επειδη καποιοι νομιζουν πς τα πηγε καλα, απλα συγκεντρωσε λιγο παραπανω απο το αθροισμα μερα εναντια, ομως αφενος σε εκεινες τις εκλογες τα ποσοστα αυτα ηταν πεσμενα λογω της κοντρας που απογοητευσε αρκετο κοσμο και κατα δευτερον οταν ενωνεσαι δεν το κανεις για να παρεις το αθροισμα των ψηφων, αλλα για να χτισεις τον αριστερο πολο κλπ. Και επισης καλο θα ηταν ολοι να προβληματιστουμε, πώς γινεται μετα απο μια περιοδο αναταραχων και κινητοποιησεων τα ποσοστα της αριστερας να παραμενουν στασιμα η πεσμενα. Εγω βλεπω πως αυτη η αριστερα καθε αποχρωσης απο το ροζ μεχρι το μαυρο στο κινημα δεν μπορει να εκφρασει αυτα που γινονται και κατα συνεπεια δεν μπορει και να εμπνευσει. 


Και τελος βλεπουμε μια ανοδο της αποχης, οχι βεβαια σαν τις ευρωεκλογες οπου υπηρχε ξεκαθαρο ρευμα. Αυτο δειχνει περα απο την απαξιωση και την ελλειψη της πολωσης των προηγουμενων δεκαετιων.


Αυτα εν ολιγοις και βιαστικα, τωρα θα πεσω να κοιμηθω και θα ονειρευομαι να συνδικαλιζομαι με δαπιτες στη σχολη για να κανουμε κοινο πλαισιο στη συνελευση, εναντια στην κυβερνητικη πασπ, με τιτλο να πεσει η επικινδυνη κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ χοαοχοαοχοαοοχοαοχοαχοχοαχαοχοαο

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Επιτελους, αλλαγη!

Πλησιαζει η μεγαλη ωρα της καλπης και θα αλλαξει η κυβερνηση.

Οχι τιποτε αλλο, αλλα βαρεθηκα ολο αυτο το προεκλογικο διαστημα να θελω να βγω στην πλατεια μια βολτα και να βλεπω γυρω μου ολη τη σαπιλα των πολιτικων, οι οποιοι και δεν ξερω πως το καταφερνωουν, αλλα κανουν μπαμ απο χιλιομετρα. Και τοσος κοσμος αντι να τους φτυσει τους γλυφει. Ευτυχως παντως ολο το υπολοιπο διαστημα περαν των εκλογων ειναι εξαφανισμενοι. Πηγαινετε στα μερη που συχναζετε οποια κι αν ειναι αυτα, φανταζομαι θα ειναι τιποτα ακριβες καφετεριες που το μονο σπουδαιο που θα πουλαν ειναι η τιμη τους, οπου το αφεντικο αδειες θα δινει με το ζορι, θα απολυει κοσμο οποτε γουσταρει και σιγα και μην πληρωνει τα νομιμα σαν μεροκαματο και που θα εχει καναν αλοδαπο-σκλαβο πληρους (μα υπερβολικα πληρους) απασχολησης, και αφηστε τις πλατειες σε μας, καργκιοζηδες, γελοιοι.

Η O.A.BLOG δεν εχει τιποτα να προτεινει για τις εκλογες, παρα μονον ο καθενας να μην ψηφισει με γνωμονα την κοινοβουλευτικη χρησιμοτητα της ψηφου του. Λες και αν βγει αυτοδυναμια η οχι εχει καποια σημασια. Λες και οτι και να γινει αυτοι που θα βγουν δε θα προσπαθουσαν να περασουν τα μετρα που εχουν ηδη προαποφασιστει, λες και να θελαν εχουν αλλη επιλογη. Λες και οι αποφασεις παιρνονται στα κοινοβουλια.

Και για οσους για μια ακομα φορα εχουν βαλθει να τα βαλουν με οσους απεχουν, τα ειχα πει και στις ευρωεκλογες που τοτε ειχε και μια σημασια. Εγω σαν αριστερος δε βλεπω κανενα λογο να υπερασπιστω μια αστικη διαδικασια που στα ματια καποιου εχει απονομιμοποιηθει. Και δεν πιστευω πως αυτος ειναι ο ρολος της αριστερας. Βεβαια αυτο που σημερα αυτοαποκαλειται αριστερα πολυ απεχει απο αυτο που πιστευω οτι απαιτουν οι συνθηκες (για αυτο απεχει και κοσμος), και οι εκλογες ειναι το λιγοτερο αν και ενδεικτικο καποιων αντιληψεων.

Το ζητημα το τι θα ψηφισει ο καθενας εξαρταται απο τα βιωματα του πρωτα και κυρια. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος αριστερο κομμα. Χτες προσπαθουσα να πεισω εναν φιλο μου που στις προηγουμενες βουλευτικες ψηφισε λαος (και μαλλον δε θα το ξαναψηφισει) να ψηφισει κκε, μιας και ηξερα οτι σε καποια συμφωνει. Ειμαι σιγουρος πως κανας πορωμενος με την ανταρσυα θα προσπαθουσε να τον πεισει να ψηφισει αυτους. Αλλα μεχρι να εξηγησεις σε καποιον που δε σε ξερει τι εισαι, ποσο μαλλον να τον πεισεις να σε ψηφισει, αστο καλυτερα. Καλυτερα πιες εναν καφε και μιλα για μπαλα, αφου το πιο δυσκολο ειναι να τον πεισεις οτι αξιζει να το συζητησεις. Και ελπιζω μην ειναι οι ιδιοι με αυτους που στις προηγουμενες εκλογες και ενω προηγουμενως ολες τους οι πολιτικες επιλογες (ετερο)καθοριζονταν απο μια (ισως δικαιη) αντικκε μανια, ψηφισαν κκε.

Η O.A.BLOG στις εκλογες αυτες στηριζει ΚΚΕ (μ-λ) χωρις αυταπατες για το ρολο του λενινισμου και τη ζημια που αυτος εχει κανει ιστορικα στο εργατικο κινημα, επειδη ειναι μια δυναμη που εχει δειξει μια συνεπεια στο κινημα και για την αντιληψη της κοινης δρασης, για την κριτικη που κανει στα σουπερ επαναστατικα κομμουνιστικα προγραμματα των 1400 ευρω, τιμαριθμων κλπ και πρωτιστως για τη συμπεριφορα και το ηθος τους .

*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*

Και για να αφησουμε την ασχημια των εκλογων, να θυμηθουμε αντιθετα τι ειναι ομορφο. Τι να πει κανεις για αυτο που εκαναν οι εργαζομενοι της wind, οτι και να πει λιγο θα ειναι. Πανω απο 200 ατομα να τρανταζουν το κτηριο της εταιριας με της φωνες τους φωναζοντας "παρτε πισω τις απολυσεις". Βεβαια, δεν ξυπνησαν μια μερα και ειπαν να το κανουν αυτο, το σωματειο εκει εχει κανει πολυ σημαντικη δουλεια και περα απο αυτη ειναι υποδειγματικος ο τροπος που κατι τετοιες καταστασεις, αντι πχ να προσπαθησει να τις ¨ελεγξει" και να χρησιμοποιησει τον κοσμο απλα σαν ενα διαπραγματευτικο χαρτι σε μια κλειστη συναντηση του σωματειου με τη διοικηση, ενισχυει την αυτενεργεια του χωρις να την καπηλευεται.

Και σε κατι λιγοτερο ευχαριστο αν και παραμενουμε στις τηλεπικοινωνιες, θα μαθατε φανταζομαι για τις αυτοκτονιες στη france telecom. Αν δε μαθατε, εδω. Εμενα εντυπωση μου εκανε ανακοινωση της "γαλλικης συνομοσπονδιας χριστιανων εργατων". Κατα αρχας εγω ειμαι απο χωριο και αυτα με τους χριστιανους, τους μουσουλμανους και τους αθεους εργατες δεν τα ξερω αλλα περα απο αυτο, ελεγαν πως μετα απο πιεσης τους αναγκασαν τη διοικηση της FT να διοργανωσει... σεμιναριο για τις εργασιακες σχεσεις. Τωρα σε μια τετοια κατασταση να περηφανευεσαι για ενα σεμιναριο μου φαινεται 'περιεργο'. Δεν ξερω, μηπως ειναι επειδη οσοι αυτοκτονουν ειναι αμαρτωλοι;