Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

σεξτα φακ γιου

κατα αρχας δεν ηξερα οτι η σεχτα "επαναστατων" ηταν κατι σαν το ΣΥΡΙΖΑ του "ανταρτικου" πολης. Τι μαθαινει κανεις διαβαζοντας τις προκυρηξεις τους. Παντως πρωτη φορα διαβαζω προκυρηξη "ανταρτικης" ομαδας που ξεκιναει με μακροσκελη περιγραφη του Κομματος. Πως λειτουργουν, τι γαματοι ειναι και τι γαματα πραγματα εχουν κανει, οι ιστορικες τους αναφορες, οτι δεν ειναι οργανωση αλλα "ευρύτερη συνιστώσα που συναντιούνται όλες οι αντάρτικες αποκλίνουσες τάσεις" (βασικα μαλλον κατι με συνισταμενη ηθελαν να πουν. Συνιστωσα τινος αφου απορριπτουν καθε σχεση με ολους τους αλλους; Σιγουρα οχι του ρεφορμιστικου συμβιβασμενου μικροαστικου κινηματος! Αρα συνισταμενη των "επαναστατικων" κουμπουροφιλων τασεων. Αλλα μην προσπαθουμε να βρουμε λογικη και επιπεδο στο βασιλειο ειτε της βλακειας ειτε της πληρωμενης και παλι (αλλης ποιοτητας) βλακειας). Μονο ποση ειναι η συνδρομη μελους και ενα αντιγραφο της αιτησης εγγραφης στο κομμα δεν ειχαν. Τσκ τσκ ατελειες.

Την προκυρηξη της τη διαβασα με καθαρα χιουμοριστικη διαθεση. Οσο βεβαια πλακα μπορει να κανει καποιος με τοσο επικινδυνους τυπους, επικινδυνους οχι για το κρατος και το συστημα (απο τα οποια αποψη μου ειναι πλεον οτι πληρωνονται) αλλα για το κινημα. Αλλωστε οταν υπαρχουν κειμενα του κινηματος η τασεων του που δεν εχω διαβασει ακομα βρισκω πιο πολλους πολιτικους λογους να τα διαβασω παρα το κειμενο (με πολιτικο επιπεδο 0) μιας σεχτας που για να τραβηξει την προσοχη και να τη διαβασει καποιος πρεπει πρωτα να κανει σαματα γιατι αλλιως δεν την προσεχει κανενας. Συμπεριφορα μωρου δηλαδη ενα πραμα.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο κειμενο ειναι η στοχοποιηση των "λουμπεν μικροαστων". Δηλαδη, βασει του ορισμου που δινουν οι ιδιοι, και των εργαζομενων που δεν ειναι τοσο επαναστατες ωστε να παρατησουν δουλεια οικογενεια κλπ και να παρουν τα κουμπουρια. Και αυτοι μικροαστοι ειναι. Σαν να λεει "κυριοι, ειστε ΟΛΟΙ στοχοι μας. Αισθανθειτε ανασφαλεις, συνενεστε σε οτι κατασταλτικο μετρο θελει η κυβερνηση να περασει ΓΙΑΤΙ ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ."

Αλλη εντυπωση μου εκαναν οι στοχοι τους. Θα παρουσιασουμε αυτουσια ενα αποσπασμα καθως τα λεει ολα: "Όμως θ΄ αναγκάσουμε πρώτα την Ελλάδα να ματώσει. Θα κάνουμε το κράτος ν΄ αποκλείσει τις επικίνδυνες περιοχές, οι μπάτσοι θα περιπολούν μέσα σε τεθωρακισμένα, στρατιώτες θα φυλάνε τις πλατείες, το ένδοξο σύμβολο του Ρarabellum 38 θα ξαναγυρίσει στις διαδηλώσεις ενώ αυτοί θα σπάνε πόρτες στα σπίτια για έρευνες εμείς θα τους σπάμε τα κεφάλια, οι αντάρτικες ομάδες θα οργανώσουν την νύχτα και ολόκληρος ο πληθυσμός των αστικών κέντρων θα συνηθίσει να ζει με τους μαύρους καπνούς στον αέρα απ΄ τις βόμβες και τους εμπρησμούς. Θέλουμε να θέσουμε σε ισχύ την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης(...)"

Πρωτη φορα στην ιστορια των ενοπλων πληρωμενων προβοκατορων (δε λεω οτι οσοι παιρναν τα κουμπουρια ηταν πληρωμενοι, αναφερομαι στο υποσυνολο που ηταν και πλεον ειμαι πεπεισμενος οτι και η σεχτα "επαναστατων" ειναι) υπαρχει τοση σαφης αναφορα των στοχων τους, η ενταση της καταστολης.

Απλα με εντυπωσιαζει η ανικανοτητα της ασφαλειας να συνταξει ενα κειμενο της προκοπης. Και τα τρια που εχουν βγει μεχρι τωρα ειναι το ενα χειροτερο απο το αλλο. Εδω "προσπαθουν"να  κανουν μια αναλυση (επιπεδου ντονατς) για το πως βλεπουν τα πραγματα και την κοινωνια αλλα και παλι απλα μπουρδουκλωνουν διαφορα πραγματα χωρις να λενε εν τελει τι πιστευουν. Οκ δεν υπαρχει προλεταριατο και ασςτικη ταξη, αρα τι υπαρχει; Αλλα τι ρωταμε τωρα, εδω κοντευουν να επιζητησουν συνεργασια με τους ταλιμπαν.

Αυτα και αρκετα γελασαμε. Καληνυχτα στους ενοπλους πρωτοπορους κουμποροφορους, και αντε να τους δουμε να εκτελουν και κανενα πιο σοβαρο στοχο απο εναν αγουροξυπνημενο (ουτε καφε δεν ειχε προλαβει να πιει) μπατσο με χαλασμενο αμαξι. Διαβασμα τωρα (εμ ειμαστε και εμεις λουμπεν μικροαστοι που αντι να παρουμε τα κουμπουρια επιζητουμε πτυχια για να μπορουμε να πουλησουμε ακριβοτερα την εργατικη μας δυναμη... σεχτα λυπησου μας!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: