Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

σχεδον τρισιμισι χρονια μετα

η ορεξη μου να γραφω ειναι ολο και λιγοτερη. Οχι πως δεν εχω ερεθισματα, οχι πως δεν αισθανομαι αναγκη να γραφω. Αλλα πλεον δεν μπορω να εχω το ιδιο χιουμορ, την ιδια "ελαφροτητα". Ακομα και οταν ειναι να γραψω κατι πιο σοβαρο ειναι το υφος του μπλογκ, η ολη ιστορια του, τα συναισθηματα με τα οποια εχω δεσει ολο αυτο στο μυαλο μου. Ειναι και το κατακαθι που εχει εξαφανιστει. Το να γραφω εδω πλεον μου μοιαζει σαν να ειμαι μονος σπιτι και να μιλαω μονος, και οι γειτονες να παιρνουν ματι την τρελα μου. Αλλωστε ποτε δεν ημουν της φασης της ψευτοκοινοτητας των μπλογκερς. Το να γνωριζω καποιον απο το ιντερνετ χωρις προοπτικη να τον γνωρισω απο κοντα ειναι σαν να μην τον εχω γνωρισει καθολου.

Απο τη μια νοιωθω μια αναγκη να εκφραστω στο υφος που ειχα συνηθισει και απο την αλλη αναστολες γιατι τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα απο οτι μπορει να τα παρουσιασω. Ακομα και να κραζω εχω βαρεθει πλεον, αν και τα ερεθισματα οσο πανε και αυξανονται.

Κατι με κραταει απο το να πατησω δημοσιευση σε αρθρα για τις μαλακιες που εγραφε το ζερμιναλ, που στηριζε την αποψη του περι γενικευσης της αυτοδιαχειρησης σε κειμενο του μαρξ για την παρισινη κομμουνα, παραθετοντας αποσπασματα λιγες σειρες πανω απο τα οποια ο μαρξ εθετε ως απαραιτητη προυποθεση για να ισχυουν το να εχει η εργατικη ταξη την πολιτικη εξουσια, η το αλλο που λεγαν οτι η φαση που περναμε ειναι φαση περασματος απο την ημιφεουδαρχια στον καπιταλισμο, να γραψω για την αθλια σταση του μλ στην εκδηλωση με τους χαλυβουργους εδω πανω, εναντια σε μια πρωτοβουλια σε μινιμουμ πολιτικο πλαισιο, που δεν αποκλεισε ποτε κανενα, που στην πρωτη συνελευση της οποιας ειχαν καλεστει, που καλεστηκε απο 2 3 ατομα λογω της αδρανειας των οργανωμενων πολιτικων χωρων που αφηνε ενα μεγαλο κενο οσον αφορα την αλληλεγγυη στον αγωνα αυτο. Ουτε καν για τον αγνωστο χειμωνα που ηταν στο thhf με τον ευθυμη, του εθνικιστικου σχηματος α/ε, για τον οποιο ελεγε πως ειναι της εποχης που τον διωχναν με τις κλωτσιες απο τα λαιβς.

Το βασικο που λειπει μαλλον ειναι το κοινωνικο συμβολαιο πανω στο οποιο μπορουσες να δεις πολλα πραγματα αναλαφρα.

Ελπιζω συντομα να μπορεσω να κανω ενα καινουργιο ξεκινημα, μια νεα προσπαθεια εκφρασης. Συλλογικη, γιατι μονο τετοια εχει νοημα σε αυτο εδω το μερος. Ακους Μ;


7 σχόλια:

angel είπε...

μην χαθούμε reddove...

reddove είπε...

Μη φοβασαι, δεν προκειται. Με τον ενα η αλλο τροπο.

ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ είπε...

xmm. To na grafeis keimena edo pera kai na kathese na analieis to makri sou kai to konto sou einai to zitoumeno pou iparxi ayto to blog kai to kathe blog. Kapoios pou den xereis mpori na endiaferete gia tin malakia pou exeis na peis kai na tin pari sobara kai ayrio na se gnorisi. Den diafono ola einai skata kai egw exo kourasti apo ta panta. Alla prospatho na min me pari mpala h katrakila tous.

reddove είπε...

ναι, αλλα ακομα και οι πιο αυτοματες και αμεσες σκεψεις υποκεινται σε αναστοχασμους και αναδομησεις. Και σιγουρα η δημοσιευση τους, ακομα και σε εναν κατουσιαν προσωπικο χωρο οπως ειναι ενα ιστολογιο, ειναι ενα βημα παραπανω απο το να τις σκεφτεις απλα. Δεν ξερω, ισως απλα αυτοκαταπιεζομαι τζαμπα, και γιατι να το κανω, δε βλεπω οι πιο πολλοι να εχουν τους ελαχιστους ενδιασμους και αμφιβολια για ο,τι κανουν.

ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ είπε...

"otan imouna mikros perimena na gino diasimos paei kairos pou katalaba
oti ama gnoriza tora ton mikro mou eayto tha tou spaga ta moutra
ores ores anarotiemai pos sto diaolo imouna kapote etsi
zo gia na do ti stigmh pou tha to leo kathe mera gia mena tin epomeni."

kati palioi mou stixoi pou brika petamenous kapou. Kai akoma to idio ipostirizo. Na eisai eytixismenos an mpis ayrio sto blog sou kai diabaseis ti egrapses prin apo 5 meres kai exeis ola ta epixirimata gia na se kataripsis :). Min koloneis na peis tipota pou skeftese. Oles oi skepsis bromikes einai. oi praxeis aloste einai ayta pou metrane.

reddove είπε...

τα βρηκα ολα τα επιχειρηματα, αλλα αυτο δε με καθησυχαζει γιατι οφειλεται στο οτι αντιληφθηκα πως τα πραγματα πανε πιο σκατα απο οτι πιστευα. Οποτε οτι και να γραφω χειροτερος δε γινομαι. Τι να πω, καλο κουραγιο σε ολους μας.

KK είπε...

Δεν ήθελα αρχικά να απαντήσω, γιατί η ανάρτηση ήτανε περισσότερο προσωπική παρά "πολιτική".

Μπορεί να μας γίνει η οποιαδήποτε κριτική για τη στάση μας.
Δεν πιστεύω ότι έχει νόημα σε αυτό το μπλογκ να γίνει μία ανάλυση των γεγονότων, και να περιγράψω τι έγινε κτλ. Αυτοί που είδανε έχουν διαμορφωμένη άποψη και αυτοί που δεν ξέρουν δύσκολα θα καταλάβουν από δω μέσα.

Εμείς δεν εναντιωθήκαμε στην πρωτοβουλία σαν τέτοια, τη θεωρούμε θετική προσπάθεια, όμως διαφωνήσαμε στον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Και αυτό είναι δικαίωμα ενός χώρου, να εκφράσει τη διαφωνία του σε μία ανοιχτή διαδικασία.

Δεν είναι αθλιότητα να εκφράζεις τη διαφωνία σου σε ένα πολιτικό ζήτημα.