Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

σαββατο 15/12 @ βιολογικο, αυτοοργανωμενο χιπ χοπ λαιβ για να γουσταρουμε

 Τερμα πια οι αυταπατες, ή με την αυτοργάνωση, ή με τους νταβαδες

Τα παιδια αυτα απο πρεβεζα ειναι για εμενα απο τα καλυτερα δειγματα που εχει να επιδειξει το ελληνικο χιπ χοπ τα τελευταια χρονια στην ελλαδα. Δεν εχουν ερθει ποτε θεσσαλονικη και ειναι ευκαιρια για οποιον γουσταρει αυτη τη μουσικη να ερθει να τους δει.
Οι jolly roger και το βδελυγμα απο τη χιπ χοπ κολλεκτιβα θεατρο δρομου, απο αθηνα, εδω για πιο πολλες πληροφοριες για το τι ειναι: http://theatrodromou.blogspot.gr/
Οι δυστοπια ειναι γνωστοι στη θεσσαλονικη, οποτε δε χρειαζεται να πω κατι.

Εντονα πολιτικος στιχος, βιωματικος κυριως, οπως ειναι κατα βαση σαν εκφραση το χιπ χοπ. Δε ζουμε σε καμια γυαλα και η μουσικη αυτη ειναι για να εκφραζει τα δικα μας βιωματα, ειναι μια συγχρονη μουσικη των απο κατω, απεναντι σε μια κυριαρχη μουσικη κουλτουρα στην υπηρεσια της αρχουσας ταξης να προβαλει τα κυριαρχα προτυπα της γκλαμουριας, του ατομισμου, που μιλα για λεφτα, γκομενες-αντικειμενα, swag, αντικοινωνικη βια, μεχρι και να προβαλει τον εθνικισμο, ή του χιπχοπ lifestyle με τα 4 στοιχεια.
Αυτοοργανωμενη γιατι δε χρειαζομαστε νταβατζηδες για να εκφραστουμε μεσα απο μια μουσικη.
Τα εσοδα θα δωθουν για την ενισχυση του αγωνα των εργαζομενων της ΒΙΟΜΕΤ, γιατι ακριβως τετοιο σκοπο πρεπει μια μουσικη των απο κατω να υπηρετει και οχι να βαζουν οι διοργανωτες φραγκα στην τσεπη.
Ενα δειγμα κομματιων απο τα παιδια που θα παιξουν.
Τα λεμε εκει.














2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.hiphop.gr/forum_topic/679675

reddove είπε...

ωραιο
το βαλα και αυτο
αντε να ερθει το σαββατο