Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΤ.ΜΑΛΑΜΑ

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά όσον αφορά τις διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Είδαμε με τον Πουλόπουλο αρχικά να ξεκινάει ένα προηγούμενο: η ποινικοποίηση του να μοιράζει κάποιος προκύρηξη συνδικαλιστικού περιεχομένου.

Βλέπουμε τώρα το συνδικαλιστή και εργαζόμενο της WIND Στέφανο Μάλαμα να διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση. 

Απολύσεις σε teleperformance, μύνηση σε εργαζομένους της MANCO συστήματα πληροφορικής που βασιζόταν στα όσα κατήγγειλαν στην επιθεώρηση εργασίας πράγμα που αν περάσει θα σημαίνει επί της ουσίας κατάργηση του σώματος επιθεώρησης εφόσον τα καταγγελθέντα μπορούν να αποτελέσουν βάση μύνησης από τον εργοδότη. Χώρια τις διάφορες χοντράδες που ο τσάρος της εν λόγω εταιρίας έκανε.

Και πόσα ακόμα λιγότερο ή καθόλου γνωστά συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους εργασίας.

Ζούμε σε μια εποχή κρίσης όπου εργατικά κεκτημένα που μέχρι πρότινως θεωρούνταν αυτονόητα αμφισβητούνται. Ομως για να περάσουν αυτά είναι απαραίτητο για το κεφάλαιο να συνθλίψει οποιεσδήποτε εργατικές αντιστάσεις.

Απέναντι σε αυτά και από την πλευρά μας κάτι ελπιδοφόρο φαίνεται να εμφανίζεται. Χωρίς βέβαια να έχω μεγάλη εμπειρία στο "χώρο", πρώτη φορά είδα τόση συσπείρωση τόσων τάσεων του χώρου γύρω από κάποιο ζήτημα. Είναι φανερό και ελπιδοφόρο ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία όσων συμβαίνουν.

Για αυτό η παρουσία όλονών μας στα δικαστήρια την Τετάρτη είναι απαραίτητη. Η δίωξη του Στέφανου Μάλαμα μας αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: