Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

για την καταληψη του βαγονιου του οσε στο απθ-κατω τα χερια απο το ασυλο

Ηταν ενα εγκαταλελημενο βαγονι, και καλα υποτιθεται θα το χρησιμοποιουσε ο οσε ως εκδοτηριο εισητηριων αλλα δε λειτουργησε ποτε. Καποιοι το κατελαβαν πριν κατι μερες για να φτιαξουν ραδιοφωνικο σταθμο η κατι τετοιο. Θα πει κανεις, ηταν ενα εγκαταλελειμενο βαγονι καπου στο χωρο του πανεπιστημιου, ποιον θα ενοχλουσε η καταληψη;

Αμ δε, και τωρα φαινεται πιο ξεκαθαρα απο καθε αλλη φορα τι πραγματικα εστι πρυτανεια, τι εξυπηρετει. Γιατι τωρα δεν εχουν ουτε μια επιφαση οτι καταλαμβανεται χωρος οπου γινεται διδασκαλια η τελος παντων που εχει μια αλλη χρησιμοτητα που παρεμποδιζεται. Φαινεται ξεκαθαρα τι τους ενοχλει: το γεγονος καθεαυτο μιας καταληψης, ως απελευθερωσης και επανανοηματοδοτησης ενος χωρου και μετατροπης του σε ενα χωρο ελευθερης εκφρασης, δημιουργιας και αντιστασης. Δεν ηταν ποτε ο καημος τους που χανεται μια αιθουσα για μαθημα για γραφειο η για αποθηκη. Αυτο ηταν παντα αλλα τωρα εκφραζεται με τον πιο ξεκαθαρο και ωμο τροπο, οσο ξεκαθαρος ειναι πια και ο ρολος του παρασιτικου στρωματος της καθηγητικης γραφειοκρατιας που ελεγαν και οι συντροφοι της ΚΟ Προλεταριος. Ειναι οτι στο πανεπιστημιο-επιχειρηση δεν μπορουμε να ανεχομαστε τετοιες φωνες, εδω ειπαμε βγαζουμε ανταγωνιζομενα ρομποτακια που θα τρεχουν μια ζωη να μαζευουν τις πιστωτικες μοναδες τους και θα εχουν μαθει να μη μιλουν και να μη διαμαρτυρονται.

Και ολα αυτα ερχονται με μια γαρνιτουρα αντιπρυτανεων για διαρκη αστυνομευση τη νυχτα κλπ, σε μια περιοδο που το συτημα προχωραει στην ολικη επιθεση στο χωρο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης κυριως μεσω της εφαρμογης του νεου νομου πλαισιο. 

Και για να μην ξεχναμε με ποιον πρυτανη εχουμε να κανουμε, χωρις να εχει βεβαια σημασια σε προσωπικο επιπεδο αφου τη δουλεια που του βαλαν να κανει κανει ο ανθρωπος, ηταν αυτος που ελεγε για τον ΠΚ οτι αν αποδειχθουν οι κατηγοριες θα διαγραφει, που ειχε κανει οτι λυποθημισε περυσι στη συγκλητο το Μαη, που ειχε στηριξει την καταργηση του ασυλου στη συλληψη της Τονιδου, που εχει προσπαθησει 1002 φορες να θεσει ζητηματα ασφαλειας κλπ στο σπθ.

Δευτερα στις 12 εχει μικροφωνικη στην πρυτανεια, το ζητημα δεν αφορα ουτε στενα τον κοσμο της καταληψης αυτης ουτε τον α/α χωρο αλλα γενικοτερα ολους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: