Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Στο σπορτινγκ στο σπορτινγκ γεννιουνται συνειδησεις!

Ιστορικο σαββατοκυριακο για την επαναστατικη αριστερα! Επιτελους γιατι τοσο καιρο καναμε κινηματα, συγκρουομασταν, προσπαθουσαμε να διεκδικησουμε πραγματα και να δημιουργησουμε κινηματικες δομες και διαδικασιες αλλα ματαια γιατι ελειπε αυτο το πραγμα που κατα γενικη αριστερη ομολογια αν δε συγκροτειθει θα ξεσπαει καθε 5 χρονια κι απο ενα κινημα και απλα θα καρπωνεται την πολιτικη υπεραξια η κοινοβουλευτικη αριστερα (αντι για εμας): το πολιτικο υποκειμενο του κινηματος. Αλλα τωρα λαε της Ελλαδος ηρθε η ωρα. Πανε τα χρονια που απλα εκανες αγωνες χωρις παραπερα στοχευση, χωρις να μπορουν αυτοι να εκφραστουν πολιτικα σε κεντρικο επιπεδο και αρα αχρηστους. Λαε βγες στους δρομους με κοκκινες σημαιες και πανηγυρισε: στηνουμε το πολιτικο υποκειμενο που θα εχει ιστορικη αποστολη να σε οδηγησει στην αλλη κοινωνια. Εμεις λαε ειμαστε αυτο. Χειροκροτησε μας. Προσκυνησε μας. Και κυριως ψηφισε μας.

Χρονια τωρα στα κινηματα που εκανες εμεις ειμασταν αυτοι να σε πολιτικοποιουμε και οχι η ιδια η δραση σου η οποια αλλωστε ηταν τελειως μερικη και δεν εθετε πιο προωθημενα και γενικοτερα ζητηματα. Εμεις ειμαστε αυτοι που βαζαμε στα πλαισια στις σχολες να καταργηθουν τα ΜΑΤ, ο ΑΣΕΠ, χιλια δυο προωθημενα, εμεις που εναντια σε μηδενιστικα αιτηματα οπως "καμια αξιολογηση" θεταμε δημιουργικα ζητημαατα οπως "αξιολογηση μεσα απο γενικες συνελευσεις", εμεις που βαζαμε στο κινημα προτασεις οπως "μια σχολη ανα γνωστικο αντικειμενο" αναγκαζοντας το υπουργειο να τις ενσωματωσει στο νεο νομο πλαισιο, εμεις που γενικα καναμε οτι μπορουσαμε να μην εχει το κινημα αυτο τον απολιτικο μηδενισμο αλλα να θετει προωθημενα ζητηματα, να θετει ζητηματα πανω στο ΠΩΣ διαρθρωνεται η εκπαιδευτικη διαδικασια. Γιατι αυτο μας ενδιαφερει εμας λαε, δεν ειμαστε μηδενιστες εμεις, εχουμε προτασεις προς το κεφαλαιο για το πως θα μας εκμεταλλευεται πιο αποδοτικα.

Εμεις λαε ημαστε που το δεκεμβρη διακριναμε πρωτοι πως οτι γινοταν δεν οδηγουσε πουθενα και αρα μας επεσε ξανα ο ιστορικος ρολος να το μπολιασουμε με πολιτικα αιτηματα που θα εξυπηρετησουν τις λαικες αναγκες για μια δυνατη αριστερα. Εμεις που ενω εσυ εβγαινες και αμφισβητουσες πολυ γενικοτερα πραγματα δωσαμε μαχη να στο περιορισουμε στο αντικυβερνητικο, ενα αιτημα που οταν το ντοπιο και το ιμπεριαλιστικο κεφαλαιο ριξουν για τους δικους τους λογους αυτοι την κυβερνηση εμεις θα το παρουσιαζουμε σαν νικη του κινηματος και δικη μας και θα φαφλατιζουμε για τους δρομους που ανοιγονται στη λαικη παλη και σε εμας προς το κοινοβουλιο, και πως η επομενη κυβερνηση θα εχει ριγμενη ψυχολογια και ηθικο και δε θα μπορει να περνα αντιδραστικους νομους. Εμεις λαε δωσαμε αγωνα να διαλυσουμε οτι δομες και κεντρα αγωνα ειχαμε δημιουργησει στις αρχες της εξεγερσης και στη συνεχεια οταν πηγαν να επαναλειτουργησουν προηγουμενες κινηματικες δομες στα πανεπιστημια τις διαλυσαμε και αυτες. Γιατι ολα αυτα λαε με τα περιεχομενα που δημιουργουσε η δραση σου λειτουργουσαν αποπροσανατολιστικα απο τον ιερο σκοπο των εκλογων και εν οψει αυτων της προεκλογικης συγκολησης της αριστερας που εκφραζονταν μεσα απο το "κατω η κυβερνηση".

Για αυτο λαε πιστευε σε Εμας, ψηφισε Μας, αγωνισου για Εμας, ανοιξε τα μπλοκα στους δρομους να περασουν οι Σωτηρες σου και Εμεις θα σε ανταμειψουμε με μια αλλη κοινωνια ειρηνης και ευημεριας, χωρις ταξεις, χωρις εκμεταλλευση. Αμην.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

@ ~K~KIIE
Στην αρχή ρε ψηλέ, ομολογώ ότι σε είχα περάσει για μπάχαλο, μετά όμως κατάλαβα ότι είσαι απλά αντιδραστικός...
Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που σε χαλαέι, αλλά υπόψιάζομαι πως είναι η οργανωμένη πάλη και ο συντονισμός από τα κάτω. Σε αυτό με οδηγεί αποτυχημένος τρόπος σου να ταυτίσεις το ενωτικό εγχείρημα της αντικαπιταλίστικής αριστεράς με τις ρεφορμιστικές δυνάμεις, (βλ. Συριζα) που ψάχνουν διέξοδο μέσα από κοινοβουλευτικούς δρόμους, μεταφράζοντας το κίνημα σε ψήφους. Το πολυχρησιμοποιημένο επιχειρημα της προεκλογικής συγκόλισης με στόχο τις ψήφους, που ακούω από όλους τους επικριτές του εγχειρήματος απλά καταρίπτεται καθώς συζητήσεις γι αυτό γίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης αναφέρεται και στο τελευταίο κείμενο ( http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=1 )ότι ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ απλά μια μάχη.
Τέλος να σε διωρθώσω, το σύνθημα δεν ήταν μόνο "κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων" αλλά είχε δίπλα και το "και κάθε επίδοξος εκφραστής της", πράγμα το κάνει εντελώς διαφορετικό.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις περι προτάσεων καλύτερης εκμετάλευσης από το κεφάλαιο κλπ, απλά τα θεωρώ κακόγουστο χιούμορ και όχι πολιτικές απόψεις οπότε τα αφήνω ασχολίαστα.
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι εσύ τι προτείνεις πέρα από τη στείρα κριτική στο ενωτικό εγχείρημα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς;