Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Επιτελους, αλλαγη!

Πλησιαζει η μεγαλη ωρα της καλπης και θα αλλαξει η κυβερνηση.

Οχι τιποτε αλλο, αλλα βαρεθηκα ολο αυτο το προεκλογικο διαστημα να θελω να βγω στην πλατεια μια βολτα και να βλεπω γυρω μου ολη τη σαπιλα των πολιτικων, οι οποιοι και δεν ξερω πως το καταφερνωουν, αλλα κανουν μπαμ απο χιλιομετρα. Και τοσος κοσμος αντι να τους φτυσει τους γλυφει. Ευτυχως παντως ολο το υπολοιπο διαστημα περαν των εκλογων ειναι εξαφανισμενοι. Πηγαινετε στα μερη που συχναζετε οποια κι αν ειναι αυτα, φανταζομαι θα ειναι τιποτα ακριβες καφετεριες που το μονο σπουδαιο που θα πουλαν ειναι η τιμη τους, οπου το αφεντικο αδειες θα δινει με το ζορι, θα απολυει κοσμο οποτε γουσταρει και σιγα και μην πληρωνει τα νομιμα σαν μεροκαματο και που θα εχει καναν αλοδαπο-σκλαβο πληρους (μα υπερβολικα πληρους) απασχολησης, και αφηστε τις πλατειες σε μας, καργκιοζηδες, γελοιοι.

Η O.A.BLOG δεν εχει τιποτα να προτεινει για τις εκλογες, παρα μονον ο καθενας να μην ψηφισει με γνωμονα την κοινοβουλευτικη χρησιμοτητα της ψηφου του. Λες και αν βγει αυτοδυναμια η οχι εχει καποια σημασια. Λες και οτι και να γινει αυτοι που θα βγουν δε θα προσπαθουσαν να περασουν τα μετρα που εχουν ηδη προαποφασιστει, λες και να θελαν εχουν αλλη επιλογη. Λες και οι αποφασεις παιρνονται στα κοινοβουλια.

Και για οσους για μια ακομα φορα εχουν βαλθει να τα βαλουν με οσους απεχουν, τα ειχα πει και στις ευρωεκλογες που τοτε ειχε και μια σημασια. Εγω σαν αριστερος δε βλεπω κανενα λογο να υπερασπιστω μια αστικη διαδικασια που στα ματια καποιου εχει απονομιμοποιηθει. Και δεν πιστευω πως αυτος ειναι ο ρολος της αριστερας. Βεβαια αυτο που σημερα αυτοαποκαλειται αριστερα πολυ απεχει απο αυτο που πιστευω οτι απαιτουν οι συνθηκες (για αυτο απεχει και κοσμος), και οι εκλογες ειναι το λιγοτερο αν και ενδεικτικο καποιων αντιληψεων.

Το ζητημα το τι θα ψηφισει ο καθενας εξαρταται απο τα βιωματα του πρωτα και κυρια. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος αριστερο κομμα. Χτες προσπαθουσα να πεισω εναν φιλο μου που στις προηγουμενες βουλευτικες ψηφισε λαος (και μαλλον δε θα το ξαναψηφισει) να ψηφισει κκε, μιας και ηξερα οτι σε καποια συμφωνει. Ειμαι σιγουρος πως κανας πορωμενος με την ανταρσυα θα προσπαθουσε να τον πεισει να ψηφισει αυτους. Αλλα μεχρι να εξηγησεις σε καποιον που δε σε ξερει τι εισαι, ποσο μαλλον να τον πεισεις να σε ψηφισει, αστο καλυτερα. Καλυτερα πιες εναν καφε και μιλα για μπαλα, αφου το πιο δυσκολο ειναι να τον πεισεις οτι αξιζει να το συζητησεις. Και ελπιζω μην ειναι οι ιδιοι με αυτους που στις προηγουμενες εκλογες και ενω προηγουμενως ολες τους οι πολιτικες επιλογες (ετερο)καθοριζονταν απο μια (ισως δικαιη) αντικκε μανια, ψηφισαν κκε.

Η O.A.BLOG στις εκλογες αυτες στηριζει ΚΚΕ (μ-λ) χωρις αυταπατες για το ρολο του λενινισμου και τη ζημια που αυτος εχει κανει ιστορικα στο εργατικο κινημα, επειδη ειναι μια δυναμη που εχει δειξει μια συνεπεια στο κινημα και για την αντιληψη της κοινης δρασης, για την κριτικη που κανει στα σουπερ επαναστατικα κομμουνιστικα προγραμματα των 1400 ευρω, τιμαριθμων κλπ και πρωτιστως για τη συμπεριφορα και το ηθος τους .

*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*-.-*

Και για να αφησουμε την ασχημια των εκλογων, να θυμηθουμε αντιθετα τι ειναι ομορφο. Τι να πει κανεις για αυτο που εκαναν οι εργαζομενοι της wind, οτι και να πει λιγο θα ειναι. Πανω απο 200 ατομα να τρανταζουν το κτηριο της εταιριας με της φωνες τους φωναζοντας "παρτε πισω τις απολυσεις". Βεβαια, δεν ξυπνησαν μια μερα και ειπαν να το κανουν αυτο, το σωματειο εκει εχει κανει πολυ σημαντικη δουλεια και περα απο αυτη ειναι υποδειγματικος ο τροπος που κατι τετοιες καταστασεις, αντι πχ να προσπαθησει να τις ¨ελεγξει" και να χρησιμοποιησει τον κοσμο απλα σαν ενα διαπραγματευτικο χαρτι σε μια κλειστη συναντηση του σωματειου με τη διοικηση, ενισχυει την αυτενεργεια του χωρις να την καπηλευεται.

Και σε κατι λιγοτερο ευχαριστο αν και παραμενουμε στις τηλεπικοινωνιες, θα μαθατε φανταζομαι για τις αυτοκτονιες στη france telecom. Αν δε μαθατε, εδω. Εμενα εντυπωση μου εκανε ανακοινωση της "γαλλικης συνομοσπονδιας χριστιανων εργατων". Κατα αρχας εγω ειμαι απο χωριο και αυτα με τους χριστιανους, τους μουσουλμανους και τους αθεους εργατες δεν τα ξερω αλλα περα απο αυτο, ελεγαν πως μετα απο πιεσης τους αναγκασαν τη διοικηση της FT να διοργανωσει... σεμιναριο για τις εργασιακες σχεσεις. Τωρα σε μια τετοια κατασταση να περηφανευεσαι για ενα σεμιναριο μου φαινεται 'περιεργο'. Δεν ξερω, μηπως ειναι επειδη οσοι αυτοκτονουν ειναι αμαρτωλοι;

6 σχόλια:

xamogelo είπε...

λοιπόν σόρρυ είχες κάνει ένα σχόλιο στο μπλογκ μου πριν από αρκετό καιρό στο post
http://xamogelo.wordpress.com/2009/07/08/organvsh-tvra/#comments

το είδα τώρα τυχαία και το έγκρινα. 1000συγνώμη. Μπορεί και στο μπλογκ του inlovewithlife να έγινε κάτι αντίστοιχο.
Τώρα δεν έχω χρόνο θα το διαβάσω όταν μπορέσω.
Συγνώμη ξανά.

Θανάσης είπε...

Εντάξει όλα αυτά που λες ρε φίλε για τις εκλογές κτλ. συμφωνούμε σε γενικές γραμμές. Αλλά θα ήθελα να εξηγήσεις γιατί ο λενινισμός όπως λες έχει κάνει ζημιά στο εργατικό κίνημα. Μπορείς να μας πεις ποιό κίνημα είναι αυτό που στον 20ο αιώνα απείλησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον καπιταλισμό; Και στο κάτω-κάτω στην ύπαρξη της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνιστικού (λενινιστικού) και της πάλης που αυτό πυροδότησε παγκόσμια, οφείλεται η ύπαρξη των όποιων λαϊκών δικαιωμάτων που σήμερα καταστρατηγούνται από το κεφάλαιο.

reddove είπε...

@ xamogelo
ναι τοτε ειχα 3-4 μερες που προσπαθουσα να γραψω σχολιο και μου τα καταπινε η μαρμαγκα :P Πρεπει να επαιζε κατι με τον opera γιατι οταν εγραψα με τον explorer εμφανιστηκε. Ετσι ειναι, ο opera ως ο κατα διαφορα καλυτερος browser δεχεται τετοιου ειδους ανεντιμες επιθεσεις αλλα οπως και να εχει mozilla και explorer εδω και χρονια τρωνε τη σκονη του. Και μη ζητας συγνωμη, σιγα τωρα.

@ θαναση
σορρυ αλλα ειλικρινα αλλα δεν εχω χρονο αυτη τη στιγμη να μπω σε μια βαθυα κουβεντα περι λενινισμου. Απλα ρε παιδι μου μην παιρνεις τελειως τις μετριτοις οτι γραφω, ενταξει εχω αρκετες διαφωνιες με το λενινισμο αλλα δε μηδενιζω την προσφορα του, ειδικα το πρωτο διαστημα της αντιπαραθεσης με τους αποστατες της δευτερης διεθνους. Οι διαφωνιες μου ειναι κυριως στον τροπο που εβλεπε ο Λενιν την επαναστατικη συνειδηση ως κατι που πρεπει να μπει απο εξω στις μαζες απο μια φωτισμενη πρωτοπορεια και με οτι αυτο συνεπαγεται. Που συνεπειες θεωρω ηταν πχ μια διοικητιστικη αντιληψη των πραγματων, οπως πχ εγινε στην κολλεκτιβοποιηση αλλα και οπως ενα κομματι της αριστερας φαινεται να βλεπει σημερα την ανασυγκροτηση της αριστερας.

Λοιπον για να κλεισω με ενα συνθημα (δεν το σκεφτηκα εγω): Σημερα ψηφιζουμε ολοι ΚΚΕ (μ-λ)! Για να γινει επιτελους η χωρα μας Αλβανια!

bhoy είπε...

Θα μας τρελάνεις...όχι τίποτα άλλο,αλλά έτσι εξηγώ (πιο εύκολα) το αντι-εκλογικό που μου είχες βγάλει μετά τας Ευρωεκλογάς.Πάντως όντως δεν έχεις άδικο γενικώς για την στάση και το ήθος τους,αλλά όπως είδες το 2007 μπορεί να κέρδισαν από τον διαχωρισμό των 2,αλλά τώρα που ενοποίηθηκαν σε 1,θαρρώ πως θα πρέπει να κοιτάξουν να τα βρουν επιτέλους με τους Τσιριγώτηδες και μετά βλέπουμε...

reddove είπε...

και γιατι να τα βρουν με τους τσιριγωτηδες και οχι με καποιον αλλο; επειδη στην ονομασια τους εχουν ιδια γραμματα η επειδη εχουν καποιες πιο συγκλινουσες αποψεις σε καποια ιστορικα ζητηματα απο οτι με αλλους; Αφου για το σημερα οι αποψεις τους διαφερουν ετη φωτος... Η ενωση του μλ χωρου σημερα εχει την ιδια κινηματικη αξια με την ενωση ολων των ξανθων σγουρομαλληδων.

bhoy είπε...

Καλά ντε...

;-)