Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

περι ΚΕΧΑΕ

Ενα κομμενο σχολιο απο το νο2 χιτ του καλοκαιριου του φορουμ του ιντυμηντια στη θεσσαλονικη (το νο1 ηταν η απαλλοτριωση του σουπερμαρκετ οπου οι συντροφοι, σε μια κατευθυνση κριτικης της αναθεσης και της "φιλανθρωπικης" λογικης που διεπνεε τις προηγουμενες απαλλοτριωσεις σουπερ μαρκετ κανανε αυτη την πολιτικη τους πραξη και αποφασισαν να μη μοιρασουν προιοντα αλλα να τα κρατησουν ολα για την παρτη τους). Σε μια κατευθυνση παλης εναντια στη σοσιαλλογοκρισια αλλα και στον οπορτουνισμο (για να το πουμε με εναν πολιτικαλ κορρεκτ τροπο) το αναδημοσιευουμε εδω.

Τα ορθογραφικα λαθη τα αφηνουμε σαν αποδειξη της προλεταριακης καταγωγης του συντροφου (με συνεπεια το χαμηλο εκπαιδευτικο του επιπεδο), η οποια και δινει μεγαλυτερο κυρος στην τοποθετηση του. 


φταιει το μουντιαλ;

λεκτορας 

Εχω να καταγγειλω οχι μονο την αντεπιθεση αλλα και ολη την επιτροπη που αποτρεπει στην ουσια τον κοσμο με τις ενεργειες της να βλεπει το μουντιαλ, ειδικα τη μερα της κουζινας οπου ηταν η πρεμιερα ενω ολα τα μελη της ΚΕΧΑ στηνανε με επαναστατικη ευλαβια ολοκληρο τον αγωνα στα καφενεια και στις ασκοπες εκδηλωσεις
Ειναι προφανες οτι αυτη η κινηση θελει να κανει πολιτικη (πολιτικαντισμο δλδ) αφου οχι μονο δε συμετειχε ΠΟΤΕ σε οποιαδηποτε κινητοποιηση αλλα συκοφαντει οπως φαινεται και την ολη δραση καθως επειτα απο κατι εβδομαδες αγωνα παρουσιαστηκε ως πεφωτισμενη με ετοιμη την πρωταση για να καταγγειλουμε το ΠΑΜΕ λες και οι εργαζομενοι στον κλαδο αποκλειωνται απο τις διαδικασιες του αγωνα ή και απεχουν λογω του γραφειοκρατικου σινδυκαλισμου και αφου ειχαμε να κανουμε ενα σωρο πραματα (επ. εργασιας συναυλειες κινητοποιησεις κλπ) δεν δωσαμε και πολυ σημασια στην στειρα πολιτικη.
Οι αγωνες και τα κινηματα δε γενιουνται απο μια τυπικη super ανακοινωση ουτε μεσα απο κειμενα και ετοιμα πολιτικα προταγματα και εκδηλωσεις αλλα μεσα απο τη ζημωση πανω στον ιδιο τον αγωνα (με τους απολιτικους εργαζομενους που οι πεφωτισμενοι θα πρεπει να τους δειξουν το δρομο ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;) απο τον οποιο επιλεξατε συνηδειτα να απεχετε

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

και τελος ενα τραγουδι που απλα με εκφραζει τις τελευταιες μερες...

1 σχόλιο:

χηρα του Μαο είπε...

Νομίζω πως ουτε η ΚΕΧΑ δεν μπορει να κανει κατι καινουριο. Χρειαζεται ενας νεος πολος στο εργατοσυνδικαλιστικο κινημα, κοντρα στην ξεπουλημενη γραφειοκρατια καθως και το ΠΑΜΕ. Να κανει πολλα πραγματα και να δειχνει το δρομο στο κινημα. Ναι, αυτο πρεπει να γινει και γρηγορα και αμεσα και να κανει τα α' βαθμια σωματεια να ενωθουν και να επιτεθουν αλλα και να νικησουν.