Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΝΑΡΙΤΕΣ ΝΑΡΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΚΝΙΤΕΣ

Η πορεια στη λαρισα ηταν αρκετα ωραια, το περπατημα μεσα στα στενα μιας πολης για ωρες ηταν ομορφο πραμα και γενικα ηταν θετικη η ανταποκριση του κοσμου. Αυτο ομως που στιγματισε αρνητικα την πορεια ηταν οι παραταξιακες λογικες Που οδηγησαν να γινουν 2,5 πορειες. 2,5;

Ναι, 2,5.

Καταρχην φανηκε ξεκαθαρα πως δεν υπηρχε κανενας μα κανενας πολιτικος λογος να υπαρχουν 2 πορειες. Πως ο διαχωρισμος 1 και 3 ηταν καθαρα ζητημα μαγαζιων. Η δευτερη πορεια που, αν ακουγες καμια ρεφορμα, υποτιθεται θα εκανε την πολη λαμπογιαλο και θα εκανε καταληψη στα δικαστηρια, μια χαρα πηγε, χωρις ιδιαιτερα τρομερα προβληματα με τους μπατσους και χωρις ιδιαιτερα πολλα σπασιματα μεχρι πτιν το τελος. Στα δικαστηρια χωριστηκε καθως περνουσαμε διπλα απο τα δικαστηρια σε αυτους που θελαν να την πεσουν και πηγαν προς τα εκει και σε αυτους που δε θελαν και πηγαν προς ιατρικη. Μια χαρα και ουδεν προβλημα. Ευθυνη για αυτο εχουν καθαρα αυτοι που ηταν στη Λαρισα και τα κανονισαν. Εμεις απο θεσσαλονικη ουτε καν ακριβως τι επαιξε δεν μπορουσαμε να ξερουμε, ποσο μαλλον να το επηρεασουμε. Ηταν παντως ξεκαθαρο πως με μια ελαχιστη διαθεση συνεννοησης μπορουσε να γινει κοινη πορεια.

Αλλα και η πορεια της πρωτοβουλιας, μαθητων, συλλογων και οργανωσεων της αριστερας καθε αλλο παρα ενιαια ηταν. Τα τραγελαφικα καραγκιοζιλικια του ΝΑΡ, που αν δεν εκαναν ζημια στο κινημα θα ηταν για γελια, ξεπερασαν καθε προηγουμενο. Αρχικα, το ΝΑΡ εκανε δικη του προσυγκεντρωση σε αλλη πλατεια, με 40 ατομα να εχουν στησει και ολοκληρη μικροφωνικη με εξεδρα και με γυρω γυρω πολλαπλασιους ματαδες. Εκει αν δεν αισθανεσαι ο ιδιος γελοιος, αν οταν κοιτας σε μια βιτρινα και στον αντικατοπτρισμο δε βλεπεις στο κουτελο σου να γραφει "μαλακας" μαλλον καποιες απο τις αισθησεις σου δε λειτουργουν καθολου, δε νιωθεις, πως το λεν. Μονο η αισθηση του χιουμορ ισως να λειτουργουσε γιατι μονο γελιο ειχαν να μας προσφερουν. Αλλα δε πανε στο διαολο 40 μαλακες, αν ειναι τοσο μαλακες πια δεν εχει καν νοημα να ασχοληθουμε μαζι τους. Το προβλημα ηταν οτι αυτοι οι 40 μαλακες ειχαν παρει και το πανο των συλλογων μαζι. Και απο εκει ξεκινανε τα "ωραια"...

Ξεκιναει λοιπον η πορεια, πριν ξεκινησει η πορεια που καλουσε η καταληψη ιατρικης βεβαιως βεβαιως, και οι ΝΑΡιτες θελαν λεει να μπουν οι συλλογοι κορυφη της πορειας, μπροστα απο την πρωτοβουλια. Η πρωτοβουλια ιδεα δεν εχω τι πολιτικο λογο βγαζει ακριβως, τι δυναμεις τη συγκροτουν κλπ αλλα οπως και να το κανεις ειναι μια κινηση που κανει μια δουλεια στην πολη και ειναι λογικο για πολλους λογους να μπει μπροστα. Τελος παντων, και επειδη εχουμε ξαναδει πολλες φορες τετοια σκηνικα, απο οτι φανηκε στην πρωτοβουλια κυριως ηταν απο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΝΑΡιτες δεν ηθελαν πολλα πολλα μαζι τους και καναν απελπισμενες προσπαθειες μην κανουμε κοινη πορεια. Για να μην τα πολυλογω και επειδη το τι εγινε ακριβως δεν εχει πολλη σημασια, κατεληξαν οι συλλογοι να πανε πισω απο τις αριστερες οργανωσεις οι οποιες πηγαν πισω απο την πρωτοβουλια. Και γενικα στην περισσοτερη πορεια υπηρχε ενα αρκετα μεγαλο κενο απο αυτες. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, οι οποιες αλλωστε, με εξαιρεση την "Κ"ΟΕ, δεν ειχαν και κατι να κερδισουν με το να μπουν μπροστα. Γιατι το ζητημα ειναι πολιτικο, οχι τεχνικο, και αν μπουμε σε μια κουτσομπολιστικη κουβεντα τι ακριβως εγινε και πως δε θα τελειωσουμε. Το ποιος επιδιωξε τι ειναι ξεκαθαρο. Αποτελεσμα ηταν να υπαρχει σαφης διαχωρισμος στην πορεια και να μην υπαρχει καμια επαφη του φοιτητικου μπλοκ με την πρωτοβουλια και το μαθητικο μπλοκ που ηταν στην κορυφη της πορειας.

Αν νομιζουν καποιοι οτι οι συλλογοι ειναι μαγαζακι τους, οτι μπορουν να τους εχουν για φυλλο στην πολιτικη τους τραπουλα και να τους χειριζονται οπως τους βολευει, πρεπει να ειμαστε εμεις να τους βαζουμε στη θεση τους. Πρωτα απο ολα ομως πρεπει να μην κατεβαινουμε στην πορεια με το Κομμα, ειτε ειναι καποιο αριστερο ειτε (Το Κομμα) της αναρχιας, αλλα με τους συλλογους μαζι με τους συναδελφους μας που αυριο μεθαυριο θα κλεισουμε τη σχολη μαζι. Για πολλους λογους περα απο το να μην αφηνουμε τους ρεφορμιστες του "να πεσει η κυβερνηση των δολοφονων" να παιζουν μπαλα και να ζημιωνουν το κινημα. Ομως σε αυτο δεν μπορεις να αντιπαρατεθεις με οργανωτικους ορους και δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. Το ζητουμενο ειναι να αποκτησει το ιδιο το φοιτητικο κινημα τη συγκροτηση που θα επιτρεπει να οργανωνεται ο αγωνας απο τα κατω, που οι δομες του-επιτροπες αγωνα- πραγματικα θα λειτουργουν και σε αυτες θα πεφτει το βαρος της οργανωσης του αγωνα. Πως θα κατακτησει την αυτονομια του. Και οσοι πολιτικοι χωροι δε θελουν να συμβαλλουν σε αυτο αλλα συνεχιζουν τις καπελωματικες τους λογικες, να τους πατησει και να τους λιωσει, δε θα τους λυπηθουμε.

Αυτη ειναι η αριστερα της δηθεν ανατροπης.


Να τη χαιρονται τα μελη και οι οπαδοι της.

ΥΓ που σαι ρε ~κ~κιιε να φωναξουμε κανενα χωσιματικο συνθημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: