Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

θα αλλαξει κατι αυτη τη φορα η ΔΕΘα αλλαξει;

Ίσως να με χτυπησε ο καυσωνας και εξ ου το οτι απο ιουλιο μηνα γραφω για την πορεια της ΔΕΘ που θα γινει το Σεπτεμβρη. Ομως, δυστυχως, τα πρωτα σημαδια που φαινονται δειχνουν οτι θα ειναι μια ΔΕΘ απο τα ιδια, οπου ο καθε πολιτικος χωρος θα βαλει μπροστα την αποψαρα του και θα δρασει βασει αυτης χωρις ουδεμια κινηματικη λογικη. Πολυ δυσκολα να συσπειρωθει το μπλοκ αγωνα που αρχισε το προηγουμενο διαστημα να συγκροτειται ωστε να κανει διακριτη την παρουσια του. Το αν θα γινει τελικα κοινη πορεια με ΓΣΕΕ κλπ για εμενα μικρη σημασια εχει. Ειτε ως διακριτο μπλοκ που θα συναντηθει με την πορεια της ΓΣΕΕ ειτε ως ξεχωριστη πορεια, το ζητημα κατ'εμε ειναι κατ'αρχας αυτο το κομματι κοσμου που το προηγουμενο διαστημα εδωσε κοινους ή αλληλοσυνδεομενους αγωνες να συμπορευτει. Δυσκολο αν κρινω τα πρωτα σημαδια. Και εαν τα πρωτα σημαδια ειναι ετσι, ποσο μαλλον η συνεχεια προς τα που παει...

Η μονη ελπιδα συσπειρωσης ειναι αυτη γυρω απο τον αγωνα που ανοιξε το προηγουμενο διαστημα και προκαλεσε πρωτογνωρη συσπειρωση. Εναν αγωνα του οποιο η σημασια εγκειται σε ενα διττο λογο: οτι αυτη τη στιγμη προκειται για την προμετωπιδα του αγωνα εναντια στην επισφαλεια οσο και οτι ειναι αγωνας εναντια στην προμετωπιδα της επισφαλειας. Και για αυτο ειναι σημαντικος, για αυτο μας αφορα ολους. Προβληματα υπαρχουν ετσι και αλλιως, κατακερματισμος, συντεχνιασμος κλπ, και ειναι εγκλημα να προσθετονται κι αλλα, ειναι εγκλημα κατ'αρχας κομματια που εχουν ηδη βρεθει να μην ενωθουν σε αυτην την πορεια.

Θα δειξει...

3 σχόλια:

αρσεν είπε...

πολύ γέλιο το χεντερ. μεγεια!

reddove είπε...

στο χεντερ αυτο μας οδηγησε η αναγνωριση του ελλειματος που υπαρχει στην αριστερα σημερα διαβαζοντας το αρθρο της μεγαλης ελληνιδας διανοουμενης σωτης τριανταφυλλου.

http://www.athensvoice.gr/politics/av,18385,Για_το_έλλειμμα_της_αριστεράς.html

προκειται ελπιζουμε για μια προσπαθεια να συμπληρωθει το ελλειμα αυτο που να ανταποκρινεται στη σοβαροτητα της αναλυσης της σωτης.

αρσεν είπε...

φοβερό άρθρο έγραψε πάλι η σώτη...
το μισό κατάφερα να διαβάσω. ε, ρε γιαουρτια που θέλουν μερικοί