Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Μη μας πολιτικοποιείτε άλλο! Φτάνει!

Αν και η πορεία στη θεσσαλονίκη έγινε υπό αντίξοες συνθήκες, εν τούτοις το πολιτικό της επίπεδο ήταν πιο ανεβασμένο σε σχέση με προηγούμενες. Ακούστηκαν επαναστατικά συνθήματα που προωθούν την ταξική πάλη (στον γκρεμό) και απαιτούν να πέσει η κυβέρνηση, μα κυρίως, υπηρξε η τεραστια πολιτικοποιηση του κινηματος που τις προηγουμενες μερες ειχε βυθιστει σε μια αποπολιτικοποιηση με την υποβαθμιση των αιτηματων του κινηματος που διεκδικουσε εργατικους ελεγχους και εκπαιδευτικα μοντελα στο απλο αντιμπατσικο. Αυτο το γεγονος θορυβησε την Πρωτοπορεια του κινηματος που κατεληξε στην ουσια του προβληματος: το συνθημα "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι". Ετσι, και μετα απο πολλα συντονιστικα η Πρωτοπορεια αποφασισε να αντικαταστησει το απολιτικ αυτο συνθημα απο ενα πολιτικοποιημενο: "μπατσοι φασιστες δολοφονοι". Ετσι, η ντουντουκα φωναζε πλεον αυτο το συνθημα, βαλαν και τα μελη τους να το φωναζουν απο πισω και περιμεναν σιγα σιγα ο κοσμος να αρχισει και αυτος να το φωναζει και ετσι να πολιτικοποιειται.

Αμ δε ομως, πρεπει να φταινε αυτα τα μικροαστικα αναρχικα καταλοιπα και ο κοσμος επεμενε στον απολιτικ ορο "γουρουνια" παρα τις απελπιδες προσπαθειες της Πρωτοπορειας να τον πολιτικοποιησει.

Η αλλη πολιτικοποιηση ηρθε απο τους 3 καγκουρες που πηγαν να συγκρουστουν με μια διμοιρια ΜΑΤ. Στην αρχη παιζαν μηλα, καθως τους πετουσαν πετρες και οι μπατσοι εκαναν ελιγμους να τις αποφυγουν. Οταν οι μπατσοι καηκαν ειπαν να παιξουν κυνηγητο αλλα δε μας φτασαν και παλι κερδισαμε. Οι μπατσοι κουραστηκαν, εμεις βαρεθηκαμε να νικαμε και ειπαμε να παμε στα πανεπιστημια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: