Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού

Χτες ηταν η "Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού".

Ελπιζω να το γιορτασατε. Γιουπι.

κομματι απο την ανακοινωση του ΥΠΕΠΘ:

"Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων τιμά μαζί σας την ημέρα αυτή, εγγυώντας την ανυπαρξια κοινών ευκαιριών και δυνατοτήτων στον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τις Νέες Τεχνολογίες, την Ψηφιακή γνώση. Σε κάθε εποχή η Δημοκρατία έχει κυρίαρχα αιτήματα. Κάποτε ήταν η ουσιαστική ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι. Σήμερα τα αιτήματα είναι διαφορετικά. Είναι η καταργηση τους με σκοπο την επιβιωση της και τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητάς της, και η μεγαλύτερη συνενοχη του πολίτη στις οποιες αποφασεις παιρνουμε εμεις.

Χρέος όλων μας είναι να κατανοήσουμε τον σημαίνοντα ρόλο της νέας γενιάς και, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να την ``αφοπλίσουμε`` απο όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μην προβεί στις ακατάλληλες επιλογές, αλλα θα την οδηγησουμε στις ντε φακτο επιλογές που θα της υποσχεθουν ατομικη επιτυχία, αλλά και θα συμβάλλουν στον ευνουχισμο και στην μονοπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας κάθε νέου και νέας ξεχωριστά, καθιστώντας χρήσιμη, αποτελεσματική και ακινδυνη την παρουσία τους στο κοινωνικό σύνολο. Η προετοιμασία για το τι τους περιμενει αύριο ωστε τοτε μην αντιδρασουν και πολυ, η ψευδαισθηση συμμετοχής στα κοινά, ο υπεύθυνος και σε καλουπια λόγος, η προσήλωση σε αρχές και αξίες του καπιταλισμου είναι η πιο σίγουρη πυξίδα για την χάραξη του σωστού προσανατολισμού."

ευχαριστουμε την Ε. για την επισημανση της τοσο μεγαλης σημαντικοτητας της χθεσινης μερας.

update: Τιμωντας και η οργανωση μας τη χθεσινη μερα, ανεβαζουμε ενα βιντεακι (σε τεσσερα κομματια) αρκετων χρονων πριν, μα παντα επικαιρο.

A REQUIEM FOR THE POST WAR DREAM











Δεν υπάρχουν σχόλια: