Κυριακή 30 Μαΐου 2010

η τρομοκρατια δε θα περασει!

Το κρατος του ισραηλ το τελευταιο διαστημα δεχεται μια υπουλη επιθεση απο δηθεν "ανθρωπιστες", λυκους καμουφλαρισμενους σε προβατα και σε γιαγιαδες, ντισεπτικονς μεταμφιεσμενοι σε οτομποτς και δε συμμαζευεται. Ευτυχως ομως υπαρχουν και οι αντικαπιταλιστικες λιστες να μας αντιπληροφορουν και να γκρεμιζουν τα ψεμματα τους και να μας διαφωτιζουν με την Αληθεια.

https://lists.riseup.net/www/arc/autonomous_anticapitalist_network/2010-05/msg00097.html

Ευτυχως ομως τα νεα ειναι καλα, το κρατος του ισραηλ δεν προκειται να αφησει την προκληση αναπαντητη και τα σκοτεινα σχεδια των αντισημιτων δε θα περασουν.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1177033

Καλουμε καθε μεταμοντερνο αυτονομο να δειξει την αλληλεγγυη του στο κρατος του ισραηλ. Να πλημμυρισουν οι δρομοι ισραηλινες και αμερικανικες σημαιες. Ο αντισημιτισμος δε θα περασει, ο λαος της Γαζας να πεθανει. Να διεκδικησουμε:
- Αμεση καταδικη και πολυετη φυλακιση στους αντισημιτες που αμφισβητουν τα κυριαρχικα δικαιωματα του ισραηλ στην περιοχη της μεσης ανατολης. Σε πειριπτωση που απελαθουν στις χωρες τους, να δικαστουν εκει.
- Σε απαντηση της αποστολης αυτης, να δημιουργηθει μια αλλη αποστολο που θα προσφερει ανθρωπιστικη βοηθεια στον ισραηλινο στρατο που τοσα χρονια μαχεται τους εξτρεμιστες παλαιστινιους.

Δε θελω να γινομαι κακος. Βασικα ζηλευω, μακαρι να μπορουσα και εγω να ασχολουμαι με τα μεταμοντερνα ζητηματα οπως με τον αντισπισισμο πχ. Αχ αυτη η αυτονομια, χειροτερο και απο το σοσιαλισμο και τον κομμουνισμο εχει γινει.

15 σχόλια:

ΚΚ είπε...

Σίγουρα το "πλοίο για τη Γάζα" είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Πολλοί (και από το χώρο μου) το έχουν κριτικάρει σαν μια εφετζίδικη κίνηση, η οποία αναπαράγει λογικές ΜΚΟ, η οποία διοργανώνεται και με τη στήριξη (άρα και παρέμβαση) του ΠΑΣΟΚ, τούρκων βουλευτών και διάφορων ευρωβουλευτών, που δεν έχει σαφές αντιιμπεριαλιστικό στίγμα, και κινείται στη λογική της φιλανθρωπικής στήριξης του παλαιστινικαού αγώνα. Πολύ σωστά αναφέρεται ότι όλοι αυτοί είναι της "μη βίας", και πολλές φορές κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα. Δεν κάνουν τίποτε για να αναπτυχθεί το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα.

Άλλοι (είτε του χώρου μου είτε όχι), τονίζουν την μεγάλη απήχηση, τη συμμετοχή του κόσμου στις διάφορες εκδηλώσεις, την συγκινητική υποδοχή από τους κατοίκους της Γάζας. Τονίζουν τη μοναδικότητα του εγχειρήματος (από τις λίγε κινήσεις άρσης του αποκλεισμού), και την καταστολή που δέχθηκε από το Ισραήλ. Τονίζουν ότι μέσα από μια συμβλική ενέργεια, βγαίνει κερδισμένο και το αντιπολεμικό κίνημα.

Εγώ για να πω την αλήθεια βρίσκω ότι και οι δύο έχουν τα δίκια τους, και δυσκολεύομαι να απαντήσω ποιός είναι πιο σωστός.

Πάντως ένα περιστατικό έχει μεγάλη αξία και δείχνει πώς σε πολιτικοποιεί το κίνημα. Ο καπετάνιος Γιώργος Κλώντζας, που από ό,τι έμαθα πριν να συμμετάσχει στην περσινη αποστολη δεν ειχε σχεση με τον πολιτικη, κράτησε μια πολύ περήφανη στάση λαϊκού ανθρώπου.
Όταν η Κυπριακή κυβέρνηση, του "αριστερού" ΑΚΕΛ (με το οποίο έχουν σχέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) μπλόκαρε την αποστολή, τα κατεχόμενα άνοιξαν τα λιμάνια. Αυτό ήταν μια ύπολυη κίνηση, ώστε να στιγματιστεί η αποστολή. Η απάντηση που έδωσαν "δεν αλλάζουμε μια κατοχή με μια άλλη" ήταν πολύ σωστή. Όπως επίσης και η ατάκα του στον λιμενικό που αμφισβητούσε το πρόβλημα στο σκάφος (μιλούνε και για σαμποτάζ), να έρθει και ταξιδέψουν μεζί. Μετά από αυτό δόθηκε άδεια για ελλιμενισμό. Να πώς μπορεί ένας άνθρωπος με λαϊκές καταβολές, μέσα από τη συμμετοχή του σε ένα γεγονός, να αντιληφθεί τη φύση του συστήματος, και να δίνει τις καλύτερες των απαντήσεων.

reddove είπε...

ναι μωρε και εμενα με προβληματιζουν καποια στοιχεια της κινησης αλλα οπως και να το κανουμε αυτα ειναι να τα συζητησουμε πιο μετα και οχι τωρα που ειναι ετοιμο το ισραηλινο κρατος να τους καταστειλει. Τωρα για το ΠΑΣΟΚ παντως ως κυβερνηση το μονο που δεν κανει ειναι κατ ουσιαν να τους στηριζει. Απλα μου τη σπαει που μερικοι θεωρουν το ισραηλ αντικαπιταλιστικο κρατος ξερω γω.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

ναι το ισραήλ είναι αντικρατικό κράτος, φαντάζει ωραία καμένη η σημαία εκτός κι αν είναι του ισραήλ οπότε είσαι αντισημίτης και νεοφασίστας και το καθήκον των επαναστατών είναι να τις κουβαλάνε στις, είμαστε άθεοι και γράφουμε συνθήματα σε εκκλησίες και τζαμιά αλλά σε συναγωγέ διαδηλώσεις ς απαγορεύεται κτλ κτλ

Y.Γ. Η αλληλεγγύη όπλο των σιωνιστών, πόλεμο στον πόλεμο των παλαιστίνιων...μαλακίες λέω; δες την παρακάτω αφίσα και τα ξαναλέμε...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2c/Hamm02.jpg

reddove είπε...

να κανουμε καταληψη στο μικροπολις, οπου στεγαζονται οι τερμιναλ119, κατα αντιστοιχια της παραστασης εξω απο την ισραηλινη πρεσβεια στην αθηνα.

C σε περιβραχιόνιο είπε...

Κ/Κ επειδη δεν το καταλαβα καλα αυτο με τον καπετανιο μπορεις να μου το εξηγησεις? Περι κατοχης κλπ.

bhoy είπε...

Για δες και τους DAM:
http://www.youtube.com/watch?v=KwWaz6sx8Mo

Διαθέτουν και myspace

kk είπε...

Τι δεν κατάλαβες; Πολύ καλά έκαναν και δε χρησιμοποίησαν τα καεχόμενα, για φτάσουν σε κατεχόμενα.

τσίπρος είπε...

τι λε ρε φιλε σοβαρα? ενω από την κομμούνα των "μη κατεχομενων" δε θα παιζε θεμα ε? να ψαξουμε λες σε καθε κρατος,σε ποια πεδια ακριβως ειναι κυριαρχουμενο απο ντοπιους και που απο ξενους? και στα βαλκανια τραπεζες απο τα κατεχομενα παιζουν μπαλα? και οταν σε εκμεταλλευονται ρωτας αν ειναι της ιδιας φυλης και αν κουνανε το κεφαλι προς τα κατω δουλευεις με υπερηφανια? ζητω τα εθνικοαπελευθερωτικα-ζητω?
απ' το παραθυρο παλι ο επιλεκτικος αντι-ιμπεριαλισμος, ετσι για να μην ξεχναμε και τις αριστεροπατριωτικες μας ριζες.
γεμισαμε ορφανά του Κουνιαμπελιά...

ΚΚ είπε...

Πίσω ρε!
Ποτέ δεν στηρίξαμε "τρίτους δρόμους" στο όνομα του δήθεν αντιιμπεριαλισμού του ΑΚΕΛ και των ομοίων του.
Αλλά το να δικαιολογείς την εισβολή, τον επικοισμό και την κατοχή μιας χώρας είναι απαράδεκτο. Χορτάσαμε τάχαμου αναρχικούς που υποστήριζουν το κράτος του Ισραήλ, δε θέλουμε τέρμιναλ και για την Κύπρο.

Ελλάδα - Τουρκία - Κύπρος ανεξάρτητες και σοσιαλιστικές, έξω όλοι οι στρατοί από την Κύπρο, ελληνικός, αγγλικός, αμερικάνικος και φυσικά ο τούρκικος!

reddove είπε...

σχετικα με τα της κυπρου

http://anatropipkf.wordpress.com/2008/04/01/10/

Ανώνυμος είπε...

Περί κατεχομένων και τι λέω εγώ. Ένα ιστορικό παράδειγμα.Aντιγράφω από blog:
Το 1948 οργανώθηκαν μεγάλες δικοινοτικές απεργίες των μεταλλωρύχων και των οικοδόμων. Υπήρξε βίαιη αντίδραση σ΄ αυτές , η αστυνομία των 'Αγγλων αποικιοκρατών επιτέθηκε ένοπλα κατά των απεργών και υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις. Η απεργία αυτή είναι ιστορική. Οι μεταλλωρύχοι της Κυπριακής Μεταλλευτικής Εταιρείας -αμερικανικών συμφερόντων- στη Σκουριώτισσα, το Μαυροβούνι και τον Ξερό, ζούσαν με τις οικογένειές τους στοιβαγμένοι σε παραπήγματα στους χώρους εργασίας, υπό καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης. Ζητούσαν μείωση ωραρίου, τερματισμό των υπερωριών, αυξήσεις στα μεροκάματα, αργίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι περισσότεροι πέθαιναν κτυπημένοι από την πνευμοκονίαση, αφού κανένα μέτρο προστασίας της υγείας τους δεν υπήρχε στα λατομεία. Η απεργία εξελίχτηκε σε διαρκείας. Κινήθηκαν μηχανισμοί απεργοσπαστών, χρησιμοποιήθηκε άγρια βία και μετά από τέσσερις μήνες, οι απεργοί πέτυχαν μεγάλη νίκη. Τα αιτήματά τους έγιναν σχεδόν όλα δεκτά.
(σ.σ. Αν και δεν ξέρω καλά την ιστορία της Κύπρου, με τη σκέψη που έχω περί κοινωνικού ανταγωνισμού, δε θα μου φαινόταν άσχετη η έξαρση της εθνικιστικής δράσης της ΕΟΚΑ ελάχιστα χρόνια μετά, ως προσπάθεια πειθάρχησης/κατακερματισμού).

Σήμερα βέβαια, αν και κανείς εδώ μέσα δεν τάχθηκε υπέρ της εισβολής στην Κύπρο (εγώ πάντως όχι από αντιιμπεριαλιστική σκοπίά), οι Ε/κ (ναι, και οι εκδιωγμένοι από τα κετεχόμενα απολαμβάνουν ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο (που μεταφράζεται αρκετά στα καζίνο και τα μπουρδέλα των "κατεχόμενων"), που δεν είναι άσχετο με την υποτιμημένη εργασία των Τ/κ αλλά και την υποτιμημένη εργασία των αρκετά διαδεδομένων εργατριών από Ασία ως οικιακών βοηθών/πορνών.

Δες κι αυτό:
Ο μισθός των αλλοδαπών οικιακών βοηθών από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.) που εργάζονται στην Κύπρο καθορίζεται από το Υπουργείο Εργασίας με μόνο κριτήριο τη χώρα καταγωγής.
Για αλλοδαπούς που προέρχονται από τις Φιλιππίνες ο κατώτατος μηνιαίος μισθός είναι €310 ενώ για άτομα από τη Σρι Λάνκα (πιθανόν και από άλλες χώρες) είναι €290.

Ε.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Δε γαμιούνται και οι Κύπριοι,

παρεπιπτόντως καλά έκαναν και δεν πήγαν από τα κατεχόμενα γιατί αφενώς αναγνωρίζουν μια κατοχή και άντε να πείσεις μετά πως είσαι ενάντια σε μια άλλη κατοχή...εκτός κι αν δεν αναγνωρίζουμε κατοχή..

KK είπε...

Είναι γεγονός ότι οι τ/κ έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο διαβίωσης. Στο ελληνοκυπριακό κομμάτι είναι φυσικό ο ιμπραιαλισμός που έχει ρίξει τόσα λεφτά να έχει διαμορφώσει μεσοστρώματα (με την ανάλογη ιδεολογία, τα βλέπυμε και στους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα), όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα στρατηγικού ενδιαφέροντος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εποίκους (έχουν προνόμια), που στηρίζουν και το καθεστώς της κατοχής.

Όμως ο μόνος τρόπος να ενωθούν οι κοινότητες είναι στη βάση της ανεξαρτησίας της Κύπρου από όλους τους εμπλεκόμενους "προστάτες".

ΥΓ Η κυπριακή επίσημη αριστερά έχει μακριά παράδοση ξεπουλήματος και αυταπατών. Είναι πρότυπο ρεφορμιστικού κόμματος, από το '40 ακόμα. Μιλάμε οι τύποι δεν παίζονται.
Δείτε εδώ πχ http://kke4ever.blogspot.com/2010/06/blog-post_3760.html

τσίπρος είπε...

Δεν εχω να προσθεσω κατι περα απο την οπτικη του/της Ε. Υπαρχει απειρο υλικο για οποιον θελει να δει τι εγινε στην Κυπρο, αναλυοντας το σαν συναρτηση και των δυο εθνικισμων, μη ξεχνοντας οπως οι αριστεροι πατριωτες οτι καθε κρατος ειναι ή τεινει να γινει ιμπεριαλιστικο στα πλαισια του διεθνους ενδοκρατικου ανταγωνισμου. Το χρεος καθε κομματιου του κινηματος ειναι πρωτα να χτυπησει τον εθνικισμο του δικου του κρατους (που υπαρχει μπολικος στην Κυπρο αυτη τη στιγμη ως παραοικονομια-στρατηγικη-συμφερον) και φυσικα επειτα και των αλλων κρατων. Χωρις φυσικα την αγκυλωση σε σχηματα- αδυναμος κρικος/επεκτατισμος=κατοχη εδαφων μονο/εθνικοαπελευθερωτικα κλπ. αλλα απο τη σκοπια της ταξικης αλληλεγγυης. Και χωρις να πιστευει οτι μεταξυ του αριστερου πατριωτισμου τυπου Κανελλη και των τερμιναλ υπαρχει κενο αερος.

reddove είπε...

http://tvxs.gr/news/κόσμος/με-στολίσκο-κατά-της-τουρκικής-κατοχής-στην-κύπρο-απαντούν-οι-ισραηλινοί