Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας ενάντια στα νέα μέτρα

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτα όρθιο! Η ελληνική και ξένη ελίτ και οι πολιτικοί τους εκφραστές έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων και έχουν παραδώσει το λαό και τη χώρα στις εντολές ΔΝΤ και ΕΕ. Η επίθεση που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες επιταχύνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς: μείωση κόστους εργασίας, μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, αποζημιώσεων απόλυσης, συλλογικών συμβάσεων, μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, φοροεπιδρομή και ο κατάλογος μοιάζει να μην έχει τέλος.
Εκτός από τα οικονομικά μέτρα, θεσπίζουν και άλλα, όπως ο ‘μέντορας’ για τους νεοδιόριστους και η χρήση των καμερών, επειδή μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, φοβισμένους και διασπασμένους, να αναζητά ο καθένας μοναχός του την ‘τύχη’ του σε ένα τοπίο γενικευμένης φτώχειας και ανεργίας.
Ας μην τους κάνουμε τη ‘χάρη’. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε, να βάλουμε φραγμό στα εφιαλτικά τους σχέδια. Να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα και το ‘Πρόγραμμα Βαρβαρότητας. Να αρνηθούμε τους ‘μονόδρομους’ που θέλουν να μας επιβάλλουν και να επιλέξουμε τον μονόδρομο της πάλης.
Απέναντι σε όλο αυτό, η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όχι μόνο δε θέλει να κάνει τίποτα, αλλά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να σαμποτάρει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων. Με τα σωματεία διαλυμένα από λογικές ηττοπάθειας και την κυριαρχία των παρατάξεων των κομμάτων εξουσίας, η μόνη διέξοδος είναι η κοινή δράση των εργαζομένων. Η συγκρότηση πρωτοβουλιών που θέτουν ως στόχο να εκφράσουν την αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός παρατεταμένου αγώνα ενάντια στα μέτρα μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Κέρκυρα ακριβώς αυτό θέλει να υπηρετήσει. Με παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, σε πορείες και συλλαλητήρια, με εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα οργανώσει, επιδιώκει να δημιουργηθεί μια πλατιά επιτροπή, ανοιχτή προς όλους τους εργαζόμενους. Με βάση το παρόν πλαίσιο και την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα, με ομοφωνία και ισότιμα για όσους συμμετέχουν, θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα συσπειρώσουν τους εργαζόμενους και θα συμβάλλουν στην ανατροπή των μέτρων. Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν. Ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή, στο κλίμα του φόβου και της μοιρολατρίας. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πέμπτη 10 Ιουνίου ΠΛ. ΓΕΩΡΓΑΚΗ στις 19.00 μ.μ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Δευτέρα 14 Ιουνίου ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 19.00 μ.μ.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας
ενάντια στα νέα μέτρα

3 σχόλια:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

reddove είπε...

για λιγες μερες πηγες και οργανωσες ολο αυτο, αν πας μετα να μεινεις μονιμα τι θα κανεις, επανασταση;

Περα απο αυτη την πλακα (παμε σε αλλη) το λογο της πρωτοβουλιας αυτης ειναι πολυ αμυντικος και ρεφορμιστικος, οχι σαν του ΚΕΧΑΕ (η αλλιως ο τριτος πολος στο εργατικο κινημα) https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/keimeno_gia_5_ioini.doc

Δεν ειναι αστειο να γινονται ολα αυτα τριγυρω και να βλεπεις την κλασσικη απογειωμενη αυνανιστικη ναριτικη φρασεολογια και πολιτικη γενικα να πλασαρεται σαν το νεο φρουτο της εποχης; Οπως και αν πλασαρεται ομως τιποτα δεν μπορει να κρυψει την μποχα απο τη σαπιλα του. Λογικες που εχουν αποπειραθει να δοκιμαστουν πολακις και ειτε κατεστειλαν διαδικασιες και αγωνες εν τη γενεση ειτε αποσυρθηκαν "οικειοθελως" οταν η δυναμικη των αγωνων ξεπερασε τα πολιτικα αυτα υποκειμενα (οπως πχ στο φοιτητικο κινημα). Βεβαια στα ματια καποιων η γραμμη εχει μια μαγικη ταση να επιβεβαιωνεται παντα με τον ενα η αλλο τροπο (γιατι αλλιως μπορει να χρειαστει και αυτοκριτικη).

Ευτυχως υπαρχουν και οι πρωτοβουλιες σαν και αυτη στην κερκυρα να μας θυμιζουν οτι υπαρχει πανελλαδικα πολιτικοποιημενος κοσμος που ειναι προσγειωμενος και βαζει μπροστα την κοινη δραση (δυνητικα εστω) μαζι με τους ανθρωπους που υφιστανται την ιδια καταπιεση στη βαση του ιδιου του αγωνα και ενος περιεχομενου που μπορει αυτη τη στιγμη να ενωσει σε αγωνιστικη κατευθυνση τον κοσμο και με οχι με φανφαρες και απογειωσεις που καταληγουν σε συντριβες στο εδαφος της πραγματικοτητας. Και οι πρωτοβουλιες αυτες δεν ειναι ευκολες γιατι απεναντι σου εχεις την πραγματικοτητα, η οποια ειναι πολυ σκληρη...

~K~KIIE είπε...

Θα κάνω έφοδο μαζί με τα μιλιούνια 7 ναριτών στα χειμερινά ανάκτορα που 'ναι και μες στο δασάκι κι είναι όμορφα...

Δεν το οργάνωσα γω, ετοιματζίδικα πράματα! Ψηλέ έχει εξαντλειθεί, πλέον, η υπομονή μου για να επιχειρηματολογώ απέναντι σε τέτοιες μαλακίες. Έχω ένα σορό πράματα στο κεφάλι μου για να ακαδημαϊκολογώ περί εξωγήινων λύσεων στα -δυστυχώς- πολύ γήινα προβλήματά μου. Κι επειδή δε μιλάμε μόνο για κουραστική συζήτηση άνευ ουσίας, αλλά για μια τροχοπέδη στη λύτρωση, τέτοια βαρίγδουπη γλωσσαλγία τη στιγμή που εκφράζεται απλά φθείρει τα ήδη τεντωμένα νεύρα μου και συσπά το ασπαίρον στομάχι μου... Έχω μια δυσκολία που χρίζει κατεπείγουσας επίλυσης. Το να κάνω κάτι άσχετο με την επίλυση αυτή φαντάζει κατά το μάλλον ή ήττον κενό κατ' εξάρτηση από τη συνεισφορά του στις δυνάμεις μου, το να εκτελώ δράσεις που να τη χρησιμοποιούν ως αναίτια προσφώνηση (έστω και εμμέσως), να διεκδηκούν το άρωμά της για να ντυθούν αυτό, το να χρησιμοποιούν τον πόνο μου για να τραγουδίσει κάποιος το κομμάτι του απλά με αηδιάζει, αλλά το να μπερδεύονται σ' αυτήν δράσεις και πράξεις, να τη συγχίζουν και να την αποπροσανατολίζουν, ε αυτό είναι για να φρίττω!

Τώρα το που θα οδηγηθεί αυτή η πρωτοβουλία δε το ξέρω. Η μάζα συμμετεχώντων στις ψηφοφορίες της Ο.Α.Blog μ' εφοδίασε με απαισιόδοξα στατιστικά δεδομένα, όπως σου είπα και τηλεφωνικώς. Ακούστηκαν κάτι "ενθαριντικοί μαξιμαλισμοί" (sic!!) του να καταδηκαστούν μέχρι και οι ρεφορμιστές του ΚΚΕ και οι υπερβάσεις αυτών που θέλανε να περάσουν πέρα απ' τη ριχή αυτή διεκδήκηση και (εικάζω από άλλες κουβέντες) να διεκδηκήσουν την πτώση του συστήματος, αλλά υπείρχε και κάποιο καλό κομμάτι. Τέλος πάντων, ελπίζω (ελπίζω γιατί με τις συνεχείς μετακινήσεις δε μπορώ να επέμβω και πολύ στο ριζικό μου...) πως δε θ' απογειωθεί στο βάλτο του επαναστατικού επιστημονισμού, με άλλα λόγια πως δε θα εξαφανιστεί από τα μάτια αυτών που θέλουν ν' αντιπαλέψουν τις σφαλιάρες που τρώνε. Στο μυαλό μου έχω τη συνεισφορά της στο να συσπειρωθεί ο κόσμος στη βάση της συλλογικής επίλυσης των προβλημάτων που αντιλαμβάνεται. Δε ξέρω κατά πόσον υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό πολλών της πρωοβουλίας... Έξω από σωματεία δρόμενοι χάνουμε τουλάχιστον τη βάση συσπείρωσης. Ήτοι αν πάμε παράλληλα (έστω) μ' αυτά ο κόσμος καλείται να δράσει αφότου οδηγηθεί σε συμπέρασμα κι ύστερα ενδεχομένως να συγκρουστεί υπερπιδώντας διαδηκασίες κινηματικής ζημώσεως μ' αυτόν που ενώ έχει το ίδιο πρόβλημα έχει καταλείξει σε διαφορετική λύση. Κοντολογίς εξφενδονίζουμε τη βάση συσπείρωσης στο επίπεδο ψημένης αντίληψης αντί της διάθεσης για δράση.