Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Εκπτώσεις σε βασικά είδη από τον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος

Εκπτώσεις σε βασικά είδη από τον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος



Την απόφαση να συνδράμει με κάθε μέσο στην διευκόλυνση της ζωής των μετοχων της ανακοίνωσε ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, εκμεταλευομενοι την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την αγωνία που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι εργαζομενοι, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 Συνεχίζοντας την παράδοση του τελευταίο χρόνου στη χωρα, που περιλαμβάνει συνεχείς μειώσεις μισθών σε εβδομαδιαία βάση, η Carrefour Μαρινόπουλος υποδέχεται την άνοιξη με το σύνθημα «Κάτω οι μισθοί», το οποίο σηματοδοτεί μια επιχειρουμενη επαναστατική έκπτωση στους βασικούς μισθούς 13000 εργαζομένων από τον Απρίλιο, αναφέρεται σχετικά.

 Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι το επιχειρηματικό της πλάνο και οι δραστηριότητές της θα βασιστούν εφεξής στην ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εργαζομένων της μεσα απο ατομικες συμβασεις εργασιας, ανταπόδοση προς τα αλλα αφεντικα χτυπωντας το συνδικαλισμο και βοήθεια προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των ρουφιανων της*.

 Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος έχει ήδη επικοινωνήσει το επόμενο τρίμηνο μεγάλες εκπτώσεις σε βασικους μισθους δείχνοντας την πρόθεσή του να ελαφρύνει σημαντικά την τσεπη των εργαζομενων της. Ετσι, την προηγούμενη εβδομάδα η Carrefour Μαρινόπουλος προτεινε μια εθελοντικη μειωση της ταξης του 10% στους εργαζομενους της για να συνδραμουν στο αρμα της κοινωνικης προσφορας της εταιριας.

Αντανάκλαση της επιθετικής αυτής εμπορικής πολιτικής αποτελεί ο αμείωτος ρυθμός επεκτασης  νέων ελαστικων εργασιακων σχεσεων προς όφελος των μετοχων, που ακολουθεί η Carrefour Μαρινόπουλος. Οι μειώσεις μισθων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία τους τελευταίους μήνες συνοδευεται απο την επεκταση των συμβασεων μιας ημερας και απο απολυσεις σε επιλεγμένα είδη.

«Η συγκυρία απαιτεί να λειτουργήσουμε με αίσθημα ευθυνης όπως περιμένουν και τα αλλα αφεντικα του κλαδου από το μεγαλύτερο λιανεμπορικό Όμιλο της χώρας. Έχουμε τις υποδομές, το εκτόπισμα και το υπόβαθρο να πρωταγωνιστούμε σε τέτοιες δράσεις» επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος κ. Jerome Loubere.

*τη ρουφιανια πολλοι αγαπησαν, το ρουφιανο κανεις, αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα στα προς υπογραφη χαρτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: