Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

οσα φωτα κι αν αναψεις το σκοταδι δε νικιεται απ' τα ιδια σου τα ματια σαν γεννιεται (ακους αριστερα;)

αυτη τη φωτογραφια την αφιερωνω σε αυτους που θα νιωσουν οτι νιωθω γιατι μπορουν να τη δουν και να τη νιωσουν απο την οπτικη γωνια της φωτογραφικης και ο νοων νοειτο. Ειμαι σιγουρος 2-3 ατομα θα με νιωσουν και θα αισθανθουν την αναγκη να κλαψουν μαζι μου. Οταν τη δουν μετα απο μερες μαλλον.

Δεν ξερω, σκατα. Τι ειδα σημερα; Ειδα ενα χωρο να μην μπορει να απαντησει, αυτο ειδα. Εναν α/α χωρο να μην εχει ιδεα απο μαζικη παρεμβαση σε συλλογους και να δρουν ως αυτονομα κομματοσκυλα (σημειωση: παυω πλεον να αυτοπροσδιοριζομαι ως αυτονομος, εχει καταντησει γελοιο πια. Αν η ταμπελα δε σε βοηθαει να δειξεις στον αλλο τι εισαι δεν εχει νοημα) κατι το οποιο ξενερωσε τρελα ανενταχτο κοσμο το βραδυ. Μια εξωκοινοβουλευτικη αριστερα που πλην των αγωνστικων κινησεων που ειχαν ξεκαθαρισμενη πολιτικη αποψη (και πολυ σωστη κατα την αποψη μου) οι υπολοιποι να μη θελουν να συγκρουστουν κατα αρχην με ολο τον αναρχιζοντα συρφετο και τις λογικες πρωτοποριας του και το βραδυ βλεποντας πως δεν μπορουν να ελεγξουν την κατασταση να μην τολμησουν να αρθρωσουν φραση. Και καλα να παθουν.

Μη νομιζετε οτι αυτο ειναι κραξιμο. Αυτο ειναι χαιδεμα σε σχεση με πραγματα που ειδαμε και ακουσαμε σημερα. Και κυριως τις λογικες πισω απο ολα αυτα. Τις πολιτικαντικες και τις απολιτικες. Γιατι η πολιτικη εχει παει βολτα εδω και καιρο.

Δε με νοιαζει. Ας κοιταξουμε τη δουλεια μας εμεις. Απλα φτανεις σε ενα σημειο οπου τα πραγματα εχουν φτασει στο ναδιρ και περιμενεις μια σοβαροτητα, μια αντιληψη του οτι εδω δεν μπορουμε αλλο να παιζουμε.

Τι να πω, καλα κουραγια. Το πολιτικο εχει αποτυχει προς το παρον. Το κοινωνικο θα το δουμε πως θα παει...



και ενα φοβερο τραγουδι απο τον πητερ χαμμιλλ που αυτη τη στιγμη το νιωθω απολυτα. Εχει και τους στιχους στην περιγραφη.

Which one is false and easy,
which one harder?
Of that,
of this,
of me
I'm really not too sure.

________________εντιτεντ ον 02:00 26/2_______________________

τι σου ειναι αυτοι οι αυτονομοι γραφειοκρατες τελικα. Κνιτες εχω δει να τα κανουν αυτα μονο και ισως οχι τοσο ξεδιαντροπα. Ψηφισμα για πορεια και καταληψη πρυτανειας; Με τα λευκα να πλειοψηφουν; Αυτο ειναι ανοιγμα στους συλλογους; Απο ποτε για κεντρικα ζητηματα μπαινουν κινητοποιησεις μεσω ψηφισματων, στο τελος της ΓΣ οπου κανενας δε δινει σημασια; Μπραβο γινατε οτι θελατε παντα. Το γραφειοκρατικο αντιβαρο των ΕΑΑΚ. Με τη μονη διαφορα οτι τα ΕΑΑΚ μπορουν να βγαλουν πολιτικο λογο ενω οι αυτονομοι ειναι ανικανοι και για αυτο. Πολιτικοι χωροι που πρωτοστατουν στη διαλυση και ευτελισμο συλλογικων διαδικασιων θα επρεπε να ντρεπονται. Οπως θα επρεπε να ντεπονται και αυτοι που δεν εχουν το θαρρος να στηριξουν την αποψη τους επειδη εχουν τους αρασιτες στα σχηματα τους που τους εχει γενικα πιασει αναρχομαλακινση. Ποιος θα τολμουσε να κανει αυτα που γινονται εδω και 2 μερες πριν 2 χρονια, οταν υπηρχε εστω μια συγκροτηση στο φκ; Κανενας. Οχι οτι τοτε ηταν ολα τελεια. Αλλα αν μας ελεγε καποιος οτι θα εμπαιναν οι μπατσοι στο ασυλο και η απαντηση θα ηταν να μπουμε 100 ατομα στην πρυτανεια και οχι να γινουν συνελευσεις στους συλλογους θα μας επαιρναν με τις κλωτσιες και καλα θα τον εκαναν. Αλλα ετσι ειναι, τωρα κανενας δεν απολογειται σε κανενα.

Σε αλλο κοσμο ζει το "πιο ριζοσπαστικο κομματι της κοινωνιας" (κατα τα λεγομενα κεντρικου συνδικαλιστη) και σε αλλο η ιδια η κοινωνια. Το τι γινεται εκει εξω δεν αγγιζει κανενα μου φαινεται. Δεν ειναι ζητημα απλα πολιτικης αποψης. Ειναι ζητημα οτι δεν αισθανεται την αναγκη, δε ζει την κοινωνικη κατασταση για αυτο και μιλαει για 1400, για ασυλο στους εργασιακους χωρους την ιδια στιγμη που οι εφημεριδες μιλαν για παγωματα και μειωσεις μισθων και συνταξεων, για απολυσεις, για αρση μονιμοτητας στο δημοσιο. Μια βολτα απο οαεδ φτανει για να παρεις μια οσμη της καταστασης ακομα και αν δεν τη βιωνεις. Και τωρα το προγραμμα σταθεροτητας. Αλλα ενταξει ειμαστε ιμπεριαλιστικη χωρα και θα εξαγουμε την κριση στα υπολοιπα βαλκανια.

Δεν πειράζει πέστε κάτω λάθος κάνω τώρα. Θαρρώ-νομίζω δεν υπάρχει απ’ άκρη σ’ άκρη στη γη δεν σκοντάφτω. Ταλέντο βγάζω απ’ το δικό σου νόημα; Τέχνη βαφτίζω(;) Ο βλάσφημος δεν είμαι; Πρέπει ή δεν πρέπει; Πολιτική ή μεταίχμιο ή ότι άλλο παίζει. Φαντεζί χρώμα• λόγια δεν μου είπε, κρατώ ακόμα κόντρα. Τίποτα. Πρέπει μόνο, πολιτική μόνο, λόγο μόνο, ουσία μόνο, βοήθεια στο δρόμο. Έτσι ξέρω μόνο, έτσι πρέπει μόνο. Θα φορτώσω και θ’ αρχίσω την πλάκα εις βάρος.. Θάρρος εκεί που η περίσταση το επιβάλει–πάντως δεν χρειάστηκε μείωση εκατέρωθεν για να φανεί ο πιο μεγάλος-μόνο έτσι ξέρω, παύση δεν παίζει. Λέξη λέξη θα σε καταλάβω• βγάζεις νόημα έτσι.

ΥΓ προς ΟΚΔΕ, κειμενο απο την καταληψη πρυτανειας βγηκε η ακομα; χααχαχαχααχ

5 σχόλια:

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

καλά το πας...

ΚΚ είπε...

Πραγματικα δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.
Η άμεση απάντηση είναι ένα ψέμμα. Είναι η μη απάντηση. Το είδαμε και το Δεκέμβρη. Κατάληψη πρυτανείας, πορεία το απόγευμα ο χώρος και μετά τίποτε. Άμεση απάντηση=μη μάχη στους συλλόγους. Ίσον παραδοχή ότι ο νόμος δεν ανατρέπεται από συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις. Εγώ δε θα ξεχάσω ότι το 2005 που ήμουν πρώτο έτος όλοι αυτοί μου λέγανε ότι έτσι δε θα βγει ο κόσμος, και ότι Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους.
Μύθος δεύτερος. Συνέλευση. Ε όχι! Όταν μαζεύονται 200 αριστεροί και αναρχικοί δεν είναι συνεύλευση! Η συνέλευση απευθύνεται στην κοινωωία, σε κοινωνικό χώρο. Στη γειτονιά, στο σωματείο, στη σχολή, στο σχολείο. Αυτά που κάνουμε είναι μαζέματα, συντονιστικά, συζητήσεις. Όχι συνελεύσεις! Αυτή η γραμμή έχει στόχο ίσα-ίσα να ΜΗΝ γίνονται συνελεύσεις στις σχολές. Να ξεχάσουμε και πώς τι λένε. Σε λίγα χρόνια θα ακούμε: "Ποιά συνέλευση, συνέλευση είναι αυτό; εκεί μέσα ψηφίζουν!!!!"
Μύθος τρίτος και κύριος. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Μπούρδες. Ανοίξατε εσείς την πρυτανεία, στήσατε την ιστορία και θέλετε να έρθει και ο φοιτητόκοσμος. Και όταν δε έρθει, θα είναι ξαπουλημένος και θα ακούει τα ΜΜΕ. Δεν έχετε καταλάβει αγαπητοί μου κύριοι, ότι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε ιδεολογικά τον κόσμο από ένα σύστημα σε σύψη δεν δείχνει το χαμηλό επίπεδο του κόσμου αλλά το δικό μας; Γιατί ενώ έχουμε απόλυτο δίκιο, εσείς δεν έρχεστε στις σχολές να παρέμβετε......

ΥΓ: Αυτό που κάνανε να πάρουν τη σφραγίδα του συλλόγου του φυσικού οι "αυτόνομοι" δεν το κάνουν ούτε οι χειρότεροι γραφειοκράτες!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αυτή δεν έχει καταλάβει τίποτε! Κατ' αρχάς πρώτος κανόνας. Δεν αγγίζουμε την αναρχοαυτονομία. Ό,τι και να πει δεν πάμε κόντρα. Κατάληψη λένε; Κατάληψη. Κείμενο συνέλευσης πρυτανείας; Κείμενο. Ειδικά η οκδε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ότι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Λες και πρέπει να ζυμωθούμε με τους 100 ανάρχες που έχει εκεί μέσα για το τι κείμενο θα μοιράσουμε το πρωί. Θα μοιράσουμε ό,τι θέλουμε, όχι ό,τι μας επιβάλλουν. Η δε ΑΡΑΝ, έλεγε να γίνει η κατάληψη για να ξεθυμάνουν οι αναρχικοί (ταχαμου) και να λήξει αμέσως! Τι ωραίο κόλπο. Τους κορϊδέψατε.Τέσπα, παέι στο διάολο αυτό.
Το άλλο με την παραίτηση του πρύτανη. Λες και είναι θέμα πρύτανη. Απόπροσανατολισμοί από το νόμο-πλαίσιο, μη εφαρμογή, και η ζωή συνεχίζεται. Άμα αναλωθεί η κουβέντα σε μια παραίτηση το χάσαμε το παιχνίδι.
Όσο για εμάς. Πιστεύω ότι και μεις πολύ ανοχή δείξαμε σε όλη αυτή την ανωμαλία, και ότι καταντήσαμε μαλθακοί. Μόνο μέσα από την κόντρα μας καταλαβαίνει ο κόσμος. Ευτυχώς τελευταία αρχίσαμε να κινούμαστε καλύτερα. Γιατί κυρίως δε ματράει τι λες αλλά τι κάνεις.

ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΠΡΩΪ.

Η ιστορία είναι απλή: Άσυλο τέλος μάγκες. Το σύστημα έχει αποφασίσει να μας καταστείλλει. Τέρμα τα ψέμματα. Δεν είναι ότι μπήκαν στην πρυτανεία και δεν προτάξαμε τα στήθια μας. Είναι πια νόμος του κράτους. Είναι ότι οι χιλιάδες των συνελεύσεων του ένδοξου φοιτητικούν κινήματος δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αυτούς φοβότανε.
Έρχονται πειθαρχικά, απαγόρευση της αφισοκόλησης στους τοίχους (για δες ιατρική και πολυτεχνείο!), απαγόρευση των αντιγραφών, σπάσιμο των καταλήψεων, κλείσιμο των στεκιών. Στο τέλος θέλουν να πετάξουν τα τραπεζάκια, να απαγορέψουν τις συνελεύσεις. Να βάλουν μπάτσους και σεκιούριτι και να μπαίνεις στη σχολή σου με πάσο.

Ανασυγκρότηση λοιπόν του κινήματος αργά αλλά σταθερα. Γιατί κίνημα θα ξαναβγεί. Είθε αυτη τη φορά μέσα από τους συλλόγους όμως, στα χέρια τνω επιτροπών συνελεύσεων και σε κανενός πούστη γραφειοκράτη!

reddove είπε...

εγω παντως ενα εχω καταλαβει. Δεν ενδιαφερει το χωρο, δε νιωθει την αναγκη. Αν την ενιωθαν και στους συλλογους θα ηταν τα πρωινα, και δε θα μαλακιζονταν.

Απλα η ριζοσπαστικοτητα μεσα στο πανεπιστημιο εχει φενακιστει σε ενα μοτιβο λαιφσταυλ αριστερας και αναρχισμου, ενα πλεγμα σχεσεων και κανονων οπου οι πραγματικες αναγκες υποκαθιστονται απο ιδεολογικες αρχες οι οποιες στη συνεχεια καθοριζουν τη δραση. Αυτες ομως οι ιδεολογικες αρχες και αυτο το μοτιβο ειναι στατικα και δεν μπορει καποιος μεσα απο αυτα να αντιληφθει το τι παει να γινει τωρα. Το βλεπουμε μονο οταν εκφραζεται υλικα μπροστα στα ματια μας, οπως τωρα που μπηκαν οι μπατσοι στο ασυλο, βλεποντας και παλι την εικονα και χανοντας την ουσια. Ετσι, η ζωη μας συνεχιζεται: οι συνελευσεις, τα παρτυ, οι προβολες, οι πορειουλες μας, ο χαβαλες, τα κρασια οι μπυρες και τα ρακομελα στα στεκια, τα κουτσομπολια, η εναλλακτικη κοινωνικοποιηση που εχουμε συνηθισει. Αυτο δεν διαταρασεται ευκολα.

Δε βγαζω τον εαυτο μου απ εξω επ ουδενι. Ομως βιωσα και στον ΟΤΕ καποια πραγματα που μου εδωσαν εναυσμα να σκεφτω καποια αλλα, σωστα η λαθος δεν ξερω. Το πως ολες οι διαδικασιες ειναι ενταγμενες σε αυτο το λαιφσταυλ, ο τροπος που μιλαμε, το περιεχομενο αυτων που λεμε. Το τι θεωρουμε εμεις σημαντικο και τι θεωρει ο κοσμος γυρω μας, το πως νοηματοδοτουμε τις διαδικασιες και τους στοχους μας και στην τελικη το πως καποιος που δε θελει να ενταχτει σε αυτο το μοτιβο, ποιες διαδικασιες μπορουν να τον περιελαβουν. Τεσπα ειναι αργα και δεν την παλευω αλλο.

Jean Sacque είπε...

@reddove συμφωνω με το πρίσμα ότι το πας καλα. Αν και συναισθηματική τοποθέτηση, πιάνει όμως το κλιμα.
@ ΚΚ με βρίσκεις πολύ σύμφωνο. Η κατάσταση είναι έτσι ακριβώς και έτσι τη βιώνω κι εγώ που πλέον την παρακολουθώ κάπως από μακριά. (Εκεί στο Κουραστικό τα νέα φτάνουν και αργά και παραποιημένα!!!) Η εικόνα που δίνει όλος ο χώρος προς τα έξω είναι αυτός. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε προς το συμφέρον πάντα του κινήματος και όχι με γνώμονα "τι λένε οι άλλοι" και άλλες τέτοιες αρλούμπες! Νομίζω είστε σε καλό δρόμο. Συνεχίστε έτσι και πού ξέρεις μπορεί και ο reddove να ακολουθήσει..... χε χε σσσσσσσσσσ!!!
Υ.Γ. @reddove αστειάκι. Πάντα σε θεωρούμε συναγωνιστή!!!

reddove είπε...

δεν κανω πολιτικη (με την κλασσικη εννοια τουλαχιστον) μεσα απο εδω, θεωρω οτι αλλες ειναι οι διαδικασιες που πρεπει αυτο να γινεται. Βγαζω το συναισθημα μονο γιατι στις διαδικασιες αυτες που λεω το πολυ συναισθημα μερικες φορες δρα αρνητικα, οποτε καπου πρεπει να διοχετευτει "δημοσια".