Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

μονο στη σχολη μου γινονται αυτα...

αν ειστε φοιτητες ή εχετε επαφη με το φοιτητικο χωρο της θεσσαλονικης θα εχετε ακουσει για το περιφημο κοινο πλαισιο ΑΡΕΝ ('Κ'ΟΕ) - ΠΑΣΠ στο μαθηματικο του ΑΠΘ. Πολλοι απο εσας ηρθατε απο τη συνελευση μονο και μονο για να χαζεψετε σαν τουριστες και να παρετε σουβενιρ ενα τετοιο πλαισιο να το επιδεικνυετε σε φιλους και γνωστους. Του οποιου πλαισιου οι εμπνευστες μαλιστα, οι 'κ'οετζηδες, αισθανονται οτι κοροιδεψαν την ΠΑΣΠ, οτι τους την εφεραν. Και οχι, ουτε 'ανταρτες' πασπιτες εχουμε, ουτε τιποτα. Μια φυσιολογικη πασπ που παιζει ξυλο μεταξυ της για το ποιος θα ειναι γραμματεας και για το αν θα κολλιουνται στο τραπεζακι οι αφισες για το παρτυ της μιας  η της αλλης φραξιας. Και οχι, δεν ηταν πλαισιο ΑΡΕΝ που στηριξε η ΠΑΣΠ και τετοια.

Λοιπον προφανως θα αναρρωτιεστε ποια ειναι η λογικη πισω απο την αποφαση των κοετζηδων (τα ευκολως εννοουμενα εισαγωγικα απο εδω και περα παραλοιπονται λογω βαρεμαρας) να κανουν προταση για κοινο πλαισιο στην ΠΑΣΠ. Ε ναι συντρολλοι, υπαρχει λογικη, κι ομως, κι ας φαινεται εντελως και απο καθε αποψη παραλογο. Η λογικη αυτη λεει οτι επικειται ρηγμα λογω των νεων μετρων στη Νεολαια ΠΑΣΟΚ, οποτε εμεις κανουμε κοινο πλαισιο με την ΠΑΣΠ για να προσεγγισουμε αυτον τον κοσμο της βασης του ΠΑΣΟΚ που ειναι απογοητευμενος.

Τωρα το πως γινεται να απεγκλωβισεις αυτον τον κοσμο απο την ΠΑΣΠ χωρις επι της ουσιας να κοντραρεις την ΠΑΣΠ, και οχι μονο αυτο, αλλα θεωρωντας τη, στην πραξη, συναγωνιστρια δυναμη και δινοντας της αλλοθι οτι οντως ειναι ανεξαρτητη απο το ΠΑΣΟΚ και ειναι και αυτη αγωνστικη, δεν μπορω να το καταλαβω. Το να μπαινεις στο παιχνιδι των συνδικαλιστικων δυναμεων του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστημια, δε μιλαμε για τον καημενο πασπιτακο που θα δει το εισοδημα των γονιων του ξερω γω να κατρακυλαει, οι οποιες εχουν εκτοκωτικο ρολο απο τη μια και απο την αλλη σε τετοιες καταστασεις προσπαθουν να κρατησουν τον κοσμο τους εγκλωβισμενο.

Απο την αλλη, εισαι μια αριστερη δυναμη σε μια σχολη, και μαλιστα με αξιολογη δυναμη. Το να γινεις η πουτανα του ΠΑΣΟΚ τωρα ειναι πολιτικη αυτοκτονια εξ ηλιθιοτητας. Επισης αποκαλυπτει τις τακτικιστικες λογικες που εχουν στο κεφαλι τους οι της ΚΟΕ/ΣΥΡΙΖΑ. Οκ, το μαιουνη γιναν τακτικοι ελιγμοι για να παρθουν συνελευσεις αρχικα. Ομως τοτε, κατα αρχας δεν ηταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια, αλλα κυριως υπηρχε ενα ρευμα που τραβαγε προς καταληψεις/κινητοποιησεις. Εκει η τακτικη απλα βοηθησε να βρει εκφρασει αυτο ακριβως. Τωρα δεν υπαρχει στους φοιτητικους συλλογους τετοιο ρευμα. Μετα την ηττα του φοιτητικου κινηματος με την ψηφιση του νεου νομου πλαισιο και την ακομα μεγαλυτερη ηττα της επικρατησης της πολιτικης γραμμης μη εφαρμογης του νομου, αυτο που παρατηρουμε ειναι η συνεχεης αποδιοργανωση των δομων του φκ, η οποια και μετα το δεκεμβρη του '08 επιταχυνθηκε. Σε μια τετοια κατασταση αυτο που προεχει ειναι να δωσεις τη μαχη ακομα και σε μη προνομιακα πεδια, πχ ασυλο, και οχι τακτικιστικες λογικες που δε βοηθαν στη δημιουγια καποιας δυναμικης. Οταν απο τα 108 ατομα που ψηφιζουν στη συνελευση, καμια 70αρα δεν καταλαβαινουν τι παιζει, δεν εχουν διαβασει το πλαισιο, και πανυγυριζουν λες και εβαλε γκολ η εθνικη ελλαδας στο γιουρο μολις υπερψηφιζεται το πλαισιο, καπου χολαινει το πραγμα, οταν η ΠΚΣ και η ΕΑΑΚ παιρνουν απο 35 και 15 ψηφους αντιστοιχα ενω συνηθως παιρναν τους μισους, μαλλον δεν ειναι οπως τα φανταζονται τα πολιτικα υποκειμενα του φκ. Οταν δε δινεις καμια κοντρα μεσα στη συνελευση με την ΠΑΣΠ - αλλωστε συναγωνιστες ειμαστε, ολοι εναντια στα μετρα παλευουμε, η μηπως οχι; - οταν δεν εχεις καμια αναφορα στο πλαισιο για την ξεπουλημενη διοικηση της ΓΣΕΕ (κατα τα αλλα καμια υποχωρηση...), οταν της δινεις ισοτιμη θεση συναγωνιστη μαζι σου της δινεις και την αβαντα στην επομενη συνελευση να κανει το παιχνιδι της χωρις το πολιτικο κοστος που συνηθιζεται κυβερνητικες παραταξεις σε τετοιες περιπτωσεις να επωμιζονται.

Δεν ξερω, δε θα κατσω να αναλυω τα αυτονοητα. Το γιατι τα αυτονοητα καποιοι δεν τα αντιλαμβανονται ειναι επειδη ειναι βουτηγμενοι στον πολιτικαντισμο, ειδικα απο τοτε που μπηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Οταν υποτιμας τη συνδικαλιστικη παρεμβαση εναντι της πολιτικης παρεμβασης του πολιτικου σου φορεα και μαλιστα, για καποιον περιεργο ακατανοητο λογο, αισθανεσαι περηφανος για αυτο, ειναι λογικο να μην καταλαβαινεις μετα καποια στιγμη που παν τα τεσσερα. Εγω νομζω απο εκει ξεκιναν ολα. Γιατι ολα ετσι αναγαγονται στο επιπεδο του πολιτικου ως αλλοτριωμενου κοινωνικου.

Να δουμε λοιπον στην επομενη τι θα γινει γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα στο συλλογο...

ΥΓ ψηφισα ΕΑΑΚ (αυτη τη φραση την εχω πει απειρες φορες σημερα, ακομα και να μη με ρωτησει καποιος, για να μην υπαρχει καμια υποψια οτι ψηφισα πασοκ και υπαρξουν παρεξηγησεις....), και για οποιον ξερει τη συνδικαλιστικη παραδοση του μαθηματικου μπορει να καταλαβει τι σημαινει αυτο. Και αν δεν κατεβαιναν τα ΕΑΑΚ, θα ψηφιζα ΠΚΣ. Και αν δεν κατεβαινε η ΠΚΣ, θα εγραφα σε ενα λευκο χαρτι κατω τα νεα μετρα, πορεια-καταληψη αυριο και θα το κατεβαζα για πλαισιο, δυστυχως δεν ημασταν για πιο πολλα αυτες τις μερες... 

ΥΓ2 το μαθηματικο δεν ειναι δεξιο, ειναι ροζοπρασινο και σοσιαλιστικο

ΥΓ3 εχω αρχισει να συμπαθω το κκε τελευταια

5 σχόλια:

πυροκλάνης είπε...

δεν έμαθες μάλλον τι έκανε σε άλλες σχολές το ΚΚΕ για να το συμπαθεις

reddove είπε...

τι εκανε; Ενταξει, το να συμπαθω το κκε μπορει και να σημαινει οτι εκει που το σιχαινομουνα τωρα να μπορω να κατσω διπλα στον αρχικνιτη της σχολης μου στη συνελευση και να κοροιδευουμε τους πασοκοετζηδες.

xamogelo είπε...

και εγώ λίγο περισσότερο το συμπαθώ τώρα... αλλά όποτε σκέφτομαι τι στο διάολο κάνει κάθε φορά με πιάνουν τα νεύρα μου...

πυροκλάνης είπε...

τα κλασσικα έκανε όπως πάντα

δεν είχε νόημα γι αυτούς να συμμετέχουν σε μια συνέλευση που έπιανε μεν την απαρτία αλλα δεν μπορούσαν να παίξουν μπάλα επειδή δεν υπήρχαν καινούριοι που να μπορεί να τους ψήσει

κι έτσι την έκαναν πετώντας και ατάκες "δεν είσαι πουθενά, είμαι σε 20 σωματεία" και τέτοια


πάντως να το ψάξεις αυτό με τους συμπαθητικούς κνίτες.. Τώρα θα βγάλουν τον πιο σάπιο εαυτό τους.

γιατί όταν σε κοιτάνε για να σου μιλήσουν, δε σε βλέπουν καν.

reddove είπε...

πιστευω πως στα πανεπιστημια, επειδη γενικα υπαρχει ενα πιο ριζοσπαστικο και κινηματικο κλιμα, φαινονται τα πιο δεξια στοιχεια του κκε. Για τα πιο προσφατα, η σταση του με το ΜΑΣ, δηλαδη περιχαρακωνω τον κοσμο μου και γραφω στα αρχιδια μου τους συλλογους, εξου και οι αποχωρησεις απο ΓΣ τον τελευταιο καιρο, ειναι απολυτα ενδεικτικη.

Στους εργασιακους χωρους με τη μαυριλα που επικρατει ειναι αλλιως. Εκει επισης πολλα καθημερνα ζητηματα τιθονται με πιο αμεσο τροπο, και εκει οι απαντησεις ειναι πολυ πιο ξεκαθαρες και απλες.

Στο κατω κατω το μεγαλυτερο κομματι της εξ αριστερας ειναι μια παρωδια των αντιληψεων των πρακτικων του κκε. Γιατι να συμπαθω πιο πολυ αυτους και οχι το οριτζιναλ, που αλλωστε αυτα που λεει, καποια απο αυτα τεσπα, ειναι και σε θεση να τα πραγματοποιησει.