Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

κατιτις μουντζουρωσαμε σημερα...

πριν λιγες μερες ειχα γραψει ενα στιχο απο τους ευρεως παντελως αγνωστους trial by error: "θα συνεχιζουμε να βλεπουμε ολα ασπρα μαυρα μεχρι να μαθουμε να ζωγραφιζουμε...". Σημερα τολμω να πω πως μουντζουρωσαμε με λιγο χρωμα...

Χτες (σαββατο) λοιπον μαθευτηκε οτι οι πλοιοκτητες της Ν.Μηχανιωνας θα εφερναν 12 (τελικα καταφεραν να στειλουν 10) απεργοσπαστες απο αθηνα μεσω κτελ, και μαλιστα ειχαν κατεβει 4 αφεντικα στην αθηνα για να τους φερουν. Αμεσως αρχισε να ειδοποιειται κοσμος και απο τις 8 το βραδυ ημασταν, περα απο τους αιγυπτιους απεργους αλιεργατες, κοσμος που εφτανε την καμια 200αρα ατομα το βραδυ οταν εφτασε το λεοφωριο που μετεφερε τους απεργοσπαστες. Μια αγαστη συνεργασια ΠΑΜΕ-εξωκοινοβουλευτικης αριστερας, συνιστωσων του συριζα και αντιεξουσιαστικου χωρου που δεν ειχα ματαδει. Τωρα για τους αριθμους σορρυ αλλα δεν ειμαι και ο καλυτερος στους υπολογισμους, αλλα και απο κουβεντες τοσο μας καναμε.

Για να εχουμε μια εικονα, η αλιεια δεν ειναι ευκολο επαγγελμα και χρειαζεται εξειδικευση. Για αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο για τους πλοιοκτητες να βρουν μη Αιγυπτιους ψαραδες για να σπασουν την απεργια, τουλαχιστον αμεσα.

Ετσι λοιπον οι πλοιοκτητες που ερχονταν απο αθηνα κατεβηκαν στην... Κατερινη παρατωντας τους απεργοσπαστες να ταξιδεψουν μονοι τους προς θεσσαλονικη οπου οι αιγυπτιοι απεργοι, εχοντας και καμια 200αρα αλληλεγγυους μαζι τους, τους υποδεχτηκαν.

Σε λιγες ωρες οι απεργοσπαστες θα ταξιδευουν προς Αθηνα παλι.

Βεβαιως ολοι μας ημασταν προετοιμασμενοι και για πιο δυσκολα σεναρια, αλλα ηταν φανερο οτι οι πλοιοκτητες δεν ηταν προετοιμασμενοι για τετοιες αντιδρασεις. Για αυτο και δεν πρεπει να εφησυχαζουμε (εντιτ απο εφησυχαζομαστε που ειχα γραψει αρχικα, μετα απο εκτακτη συνεδριαση της ΚΕ της OABLOG με απαρτια τα 2/3 και λαμβανοντας υποψιν την επιστημονικη γνωμοδοτηση εγκριτης γλωσσολογου), την επομενη φορα θα ειναι πιο πονηροι.

Διαβαζα και για τον αποκλεισμο στην καφετερια οπου δουλευε εκεινη η κοπελα που χτυπηθηκε απο μπραβους του αφεντικου στην Αθηνα. Και πραγματικα, χωρις προφανως να παραβλεπω ολα τα προβληματα που εχουμε και που προφανως δεν εξαφανιστηκαν ως δια μαγειας, οτι μπορουμε να δινουμε απαντησεις, μαζικες, ταξικες, ουσιαστικες. Να τους κανουμε να μας φοβουνται. Τα αντανακλαστικα που δειξαμε σημερα ηταν τρομερα, ειδικα σε μια περιεργη περιοδο οπου πολλοι, ιδιαιτερα φοιτητες, ισως να εχουν φυγει. Το οτι απο αποψη μαζικοτητας ο αριστερος και αντιεξουσιαστικος "χωρος" καταφεραν να συναγωνιστουν το ΠΑΜΕ σημερα δειχνει πολλα, και δεν το βαζω για να τα συγκρινω, αλλωστε ουτε ανταγωνιστικα το βλεπω και χαιρομαι και εκτιμω εξισου τον οποιονδηποτε ηρθε και στηριξε σημερα, και αλλωστε και των δυο χωρων η παρουσια ηταν μαζικη, γιατι ο "χωρος" δεν εχει την οργανωση του ΠΑΜΕ, αλλα το οτι ηρθε τοσος κοσμος ηταν ζητημα αντανακλαστικων απο τη μια, για τα οποια το τελευταιο διαστημα ειχαμε σχεδον ξεχασει την υπαρξη τους, οσο και το οτι ο κοσμος αυτος αντιληφθηκε τη μεγαλη σημασια του ζητηματος. Και εγω γενικα δε φοβαμαι τις οργανωτικες αδυναμιες του "χωρου" οσο τις πολιτικες.

Σημερα λοιπον επιτευχθηκε μια πολυ σημαντικη νικη με πολλα διδαγματα και για τους απεργους τους ιδιους πρωτα απο ολα.

Καλη συνεχεια σε ολους μας, και οπως καθε συνεχεια ετσι και αυτη θα ειναι πιο δυσκολη.

ΥΓ Και οπως συνεχιζουν οι Trial by Error μετα τον πρηγουμενο στιχο: "Ποιηση υπαρχει παντου αλλα δεν ειμαστε αρκετα ποιητες για να τη δουμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια: