Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

η βιολογικη τρομοκρατια ειναι το μελλον

δεν ξερω αν διαβασατε για το νεο τρομο μιας παλιας ασθενειας, την ασθενεια Τσαγκας. Προθυμα ολα τα ΜΜΕ γεμισανε πομπωδεις τιτλους περι πιθανης πανδημιας και νεου AIDS. Ειναι πραγματικα τραγικο το πως μια απλη αναγνωση απο καποιον με βασικες μονο γνωσεις που αποκτονται παρα πολυ ευκολα καταδεικνυει τις αντιφασεις και τα ψεμματα αυτων των αρθρων. Το μονο κοινο του AIDS με την Chagas ειναι πως χρησιμοποιουνται και τα δυο ως βιολογικη τρομοκρατια απο το συστημα. Κατα τα αλλα:
-ο hiv ειναι ιος και το Trypanosoma cruzi που προκαλει την chagas παρασιτο
-το aids προκαλει καταρρευση του ανοσοποιητικου και προβληματα στο νευρικο συστημα, το αλλο στην καρδια και στο εντερο
-για το aids δεν υπαρχει μονιμη θεραπεια, για το αλλο υπαρχει θεραπεια που διαρκει 3 μηνες και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να καθαρισεις
-o hiv μεταδιδεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο με διαφορους τροπους. Το  Trypanosoma cruzi μονο με μεταγγισεις αιματος μπορει να διαδοθει απο ανθρωπο σε ανθρωπο, γενικα μεταδιδεται απο συγκεκριμενα ειδη κοριων που συναντωνται στη λατινικη αμερικη και οχι αλλου.
-αρα, η ασθενεια αυτη περιοριζεται στις φτωχες περιοχες της λατινικης αμερικης, για ανθρωπους που ζουν μεσα στη φτωχια σε χαμοσπιτα και ετσι κι κανεις δε νοιαζεται για να τον πιασει ξαφνικα καποιον ο πονος για την ασθενεια αυτη, και που δε θα χαν ετσι κ αλλιως την οικονομικη δυνανατητα ειτε για θεραπεια ειτε για πιθανο εμβολιο. Οι περιπτωσεις στις ηπα αφορουν μεταναστες απο αυτες τις χωρες, οι οποιοι ειχαν ηδη το παρασιτο.
-μονο το 30% εμφανιζει συμπτωματα και κινδυνευει. Για τους υπολοιπους η ασθενεια ειναι ασυμπτωματικη.


οι ανακριβιες που εχουν γραφτει περιλαμβανουν μια γκαμα απο το οτι ο "ιος" του chagas μεταλλαχτηκε και εχει γινει πολυ επικινδυνος και αλλα τετοια που δειχνει πως οι δημοσιογραφοι δεν μενουν στο αρχικο ανακριβες αρθρο των επιστημονων αλλα εχουν αρκετη φαντασια για να εντεινουν την προπαγανδα. Μιλανε για εξαπλωση της ασθενειας εξω απο τη λατινικη αμερικη ενω στην ουσια προκειται για μεταναστευση φορεων οι οποιοι οι ιδιοι δεν μπορουν να διαδοσουν την ασθενεια σε αλλο ανθρωπο. Και οπως βλεπουμε βασικοι παραγοντες εξαπλωσης της ασθενειας ειναι η φτωχεια και οχι η ιδια η μορφη της ασθενειας, καποια μεταλλαξη.

Ισως οι επιστημονες που γραψαν το αρχικο αρθρο να το εκαναν για να δημιουργησουν ντορο με τη συγκριση αυτη και να διασφαλισουν καποια χρηματοδοτηση. Αλλα το σιγουρο ειναι πως η "ακριτη" διαδοση απο εφημεριδες και αλλα μεσα δεν ειναι κατι τυχαιο, αλλα κατι που ενταtσσεται στην καλλιεργια ενος κλιματος βιολογικης τρομοκρατιας, και κατα τα αυτη την εννοια η ασθενεια αυτη ειναι πιο πολυ η νεα γριπη των χοιρων παρα το νεο aids. Η μονη μονιμη θεραπεια για τετοιες ασθενιες ειναι ο αγωνας εναντια σε αυτο το εκμεταλλευτικο και τρομοκρατικο συστημα που ζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: