Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

αυτοοργανωση της ρουφιανιας




Εν ολιγοις:
- Τι καλα που βιωνουμε οικονομικη κριση
- Γιατι μας βοηθησε να καταλαβουμε ποσο σημαντικο ειναι να λειτουργει το πανεπιστημιο.
- Το οποιο στις μερες μας ειναι δημοσιο και δωρεαν
- Και μαλιστα ενα απο τα τελευταια που ειναι δημοσια και δωρεαν σε αυτη τη χωρα
- Το μονο προβλημα σε αυτο ειναι οι συνελευσεις του συλλογου μας.

Συμπερασμα, σκασε και διαβαζε ρε. Και επομενη συνελευση σε κανενα μηνα. Και στο μεταξυ ας βρεθουμε να συζητησουμε τα προβληματα των μαθηματικων (ξερετε, την εικασια του γκολντμπαχ, του ρημαν, τον τετραγωνισμο του κυκλου και τετοια φαση).

Και ολα αυτα υπο την καθοδηγηση ενος ζογκλερ μπροστα σε ενα εκστασιασμενο κοινο. Κοινως τσιρκο. Χειροκροτηματα, μονο σερμπαντινες και καραμουζες λειπανε. Δεν πειραζει, ολοι θα πεινασουν μια μερα.

Δε μας φταναν οι παντεληδες, γεμισαμε και τσαρλατανους.

Αυτο που εγινε ειναι το αντιστοιχο της αριστερας στους αγωνες που θελει να τους διαμεσολαβει. Αντιστοιχα, οι καθεστωτικες παραταξεις θελουν να διαμεσολαβουν τον αντι-αγωνα. Ομως επιτελους καταλαβαμε πως δεν εχουμε αναγκη τη δαπ για να σταματησουν την κινητοποιηση του συλλογου. Μπορουμε και μονοι μας, εμεις οι φοιτητες οι ανεξαρτητοι απο κομματα παραταξεις ιδεολογιες και ολα αυτα τα κακα και του διαβολου πραγματα (εχοντας μεσα στο κεφαλι μας αφομοιωσει πληρως την ιδεολογια του συστηματος, αλλα αυτο ειναι πλεον η αντικειμενικη πραγματικοτητα, ο θορυβος στο υποβαθρο που απο τη συνηθεια να τον ακουμε συνεχως τον εχουμε ταυτισει με τη σιωπη, η μηπως οχι;), χωρις τη διαμεσολαβηση της δαπ, να σταματησουμε τις αγωνιστικες διαδικασιες και να ανοιξουμε τη σχολη μας.

Φυσικα εγω προτιμω το διαμεσολαβημενο αντι-αγωνα. Το συστημα χαζο ειναι που προτιμα το διαμεσολαβημενο αγωνα απο τον αδιαμεσολαβητο;

Ο τυπος ηταν η προσωποποιηση οσων μισω και σιχαινομαι. Ολης της μικροαστικης (αβυσαλαιας ισως) σαπιλας που συνανταω γυρω μου. Ενας κλοουν της αντιδρασης και ενα αποχαυνομενο κοινο που αν ειχε μια στοιχειωδη αξιοπρεπεια και καθοταν να σκεφτει λιγο τη σημερινη μερα θα ειχε απλα αυτοκτονησει. Διοτι οχι, δε γινεται να ψηφιζεις πως εχουμε δημοσια και δωρεαν παιδεια και αρα δε χρειαζεται να κανουμε τιποτα. Δε γινεται να χειροκροτας την καθε μια καραγκιοζια του αλλουνου. Εκτος αν εισαι ντιπ βουρλο και στην κοσμαρα σου. Ψηφησε δαπ, πιο πολυ αξιοπρεπεις επιλογη ειναι μπροστα σε αυτες τις παπαριες που ουτε καν για την εξεταστικη δεν μπηκαν στον κοπο να πουν κατι.

Ναι δε μιλαω πολιτικα. Η μαλλον μιλαω λιγο. Πολιτικα απο αυριο. 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βαλε αν μπορεις αυτο το "διαμαντι" σε λιγο καλυτερη αναλυση, γιατι ετσι δε διαβαζετε... οχι οτι δεν ειναι οπως τα λες, αλλα ετσι οπως τα γραφουν αυτοι, ειναι κριμα να χαθουνε... αντε και καλη δυναμη

ΣΝ

ΚΚ είπε...

Πρέπει όλοι μαζί, ανεξάρτητα από ταυτότητες πολιτικές, γιατί πάνω από όλα είμαστε μαθηματικοί/φυσικοί/φιλόλογοι/κτλ, να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, και τότε θα μπορέσει να αλλάξει κάτι στον κόσμο. Είμαστε ανεξάρτητοι φοιτητές πέρα από κάθε ιδεολογία.
Το λένε και τα κανάλια και οι εφημερίδες!

Έπειτα εμείς εδώ στο μαθηματικό/φυσικό/φιλολογικό/3ο λύκειο καλαμαριάς/εργοστάσιο Σίνδου/Σύνταγμα/ΙΕΚ/λεωφορείο γραμμής 10/κτλ δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική γιατί η πολιτική είναι για αλλού! Και ΕΞΩ τα κόμματα από εδώ! (Δηλαδή από παντού).

Οι καταλήψεις είναι ενάντια στη γνώση και η γνώση είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και τη γνώση την κατακτάς μόνο διαβάζοντας -και όχι διαβάζοντας πώς θα κατακτήσεις να έχεις κάτι για να διαβάσεις;

Αλλά: Το κίνημα είναι η μάχη της καθημερινότητας. Εκεί εδράζεται η υποχώρηση του φοιτητικού κινήματος. Οι άνθρωποι δε γίνανε χαζότεροι μέσα σε 5 χρόνια.
Τα πάσο ήδη πληρώνονται, να η πραγματική μάχη -ή έστω ένα πολύ μικρό μέρος της πραγματικής μάχης.

Αλλά ξέχασα! Τι οικονομίστικοι στόχοι είναι αυτοί! Με το πάσο θα ασχοληθούμε τώρα; Μπλιάχ -φοιτητικό κίνημα!
Θα το πληρώσουμε (όσο έχουμε λεφτά ακόμα) και θα πάμε στα σχήματα/καταλήψεις/συνελεύσεις μας, να υλοποιήσουμε τα τεράστια/υπερεπαναστατικά/εκλογικά/εργατικής κατεύθυνσης/ελευθεριακά πολιτικά μας σχέδια!
Και αν φοιτητές νοιάζονται για τη σχολίτσα τους, κακό τους κεφαλιού τους!

ΥΓ: Μακάρι να νοιάζονταν οι φοιτητές και λίγο για τη σχολίτσα τους.

reddove είπε...

θα κατσω να το δακτυλογραφησω καλυτερα, δεν ειναι κ μεγαλο

reddove είπε...

ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Σημερα εχουμε την τυχη να βιωνουμε μια οικονομικη κριση, και λεμε τυχη, διοτι η κριση μας φερνει ολους αντιμετωπους με τα ουσιωδη της καθημερινοτητας. Δυο χρονια πριν δε θα μπορουσαμε να φανταστουμε ποσο θα μας ενδιεφερε σημερα το αν η σχολη μας θα χασει εναν η δυο μηνες λειτουργιας, δε θα μπορουσαμε να συνειδητοποιησουμε πως εχει τοσο μεγαλη αξια κατι που μας προσφερεται δωρεαν. Πραγματι, στην ελλαδα της χρεοκοπιας απο τα λιγα πραγματα που προσφερονται ακομα αποκλειστικα δημοσια και δωρεαν ειναι το πανεπιστημιο. Κοβονται μισθοι, ψαλιδιζονται συνταξεις, απολυονται δημοσιοι υπαλληλοι, αλλα το πανεπιστημιο καταφερνει ακομη να λειτουργει. Το μονο πραγμα που παρεμποδιζει τη λειτουργια του ειναι τουτη εδω η συνελευση. Αποφασιζουμε εδω βδομαδα τη βδομαδα να κραταμε τις πορτες κλειστες, εθελοτυφλωντας μπροστα στο προφανες, πως δηλαδη η σχολη ειναι πια αδεια.

*Δε γνωριζουμε αν μεσα απο τα πανεπιστημια μπορουμε να ανατρεψουμε το συστημα η το πως μεσα απο τις καταληψεις μπορει να ξημερωσει ενας καλυτερος κοσμος, γνωριζουμε ομως πως δε θελουμε να τον κανουμε χειροτερο*

Ανώνυμος είπε...

ωραιο κειμενο ρε φιλε. καιρο ειχα να μπω στο μπλογκ.

δεν ξερω που θα φτασουμε ρε φιλε, μερα με τη μερα απογοητευομαι. φτανουνε στα αυτια μου περισοτερα αρνητικα απο θετικα πραγματα, καλα αυτο μπορει να ειναι και μαλακια δικια μου, να βαριεμαι να ψαχτω η να μιζεριαζω απο αμυνα. γαμησε τα δε μπορω πια να κατσω σε συνελευση μεχρι το τελος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ημουν στη συνελευση σας αλλα κατι αντιστοιχα οργανωμενο ειχε συμβει τα Χριστουγεννα στο φυσικο κ εκει ειχα την τυχη να το θαυμασω λαιβ όπως επισης εχω διακρινει την υπαρξη του ευτυχως όχι τοσο οργανωμενη και στη δικη μου σχολη. Δεν ξερω τι μπορεις να πεις για τα συγκεκριμενα τσουτσεκια πραγματικα (συγνωμη για τον ορο κιολας ) ομως ειναι απιστευτο εχουν αφομειωσει ολοκληρο το λογο περι εναντιωσης στη διαμεσολαβηση και τις παραταξεις παντρευοντας τον μια αποχρωση ντεμεκ ανεξαρτησιας πολλες φορες εχουμε ακουσει κ αυτονομιας (ευτυχως τα μαλακια μας ειναι ακομα στη θεση τους) κ εν τελη ουσιαστικα ο λογος τους δεν μπορει να ξεφυγει απ την θεαματικη & λαμπερη διαθλαση των media πολλυ περισσοτερο θεωρω ότι εκπορευεται από αυτην για αυτό και σε τελικη αναλυση αποτελει την αντιστοροφη της πραγματικοτητας. Γι αυτόν ακριβως το λογο η συγκεκριμενη ταση είναι πολύ πιο επικινδυνη απ αυτην της δαπ η της πασπ κ σαφεστατα εχει πολύ περισσοτερη απηχηση .Ενι γουει εμενα κ παλι δεν μου γινεται κατανοητο το τι ακριβως στοχευει αυτή η ταση αλλα κ ποια είναι τα υποκειμενα που την αντιπροσοπευουν ,τι ακριβως εχουν να προτεινουν περα απ το απλα να ανοιξει η σχολη κ να παρουμε το πτυχιο μας , εμεις(και χρησιμοποιω αυτό το α πληθ με κάθε επιφυλαξη) σε τελικη αναλυση μπορει να ειμαστε οι βολεμενοι,οι εξωγηινοι, οι προβοκατορες, οι δεν ξερω γω μεχρι τι άλλο εχουμε ακουσει να μας αποκαλουν, ωστοσο θελουμε να αγωνιστουμε αυτονομα κ αδιαμεσολαβητα γιατι σε τελικη στον αγωνα(ειτε δικο μας ειτε παλαιοτερων) οφειλουμε τα οσα εχουμε κ μεσω αυτου θα κατακτησουμε αυτά π επιθυμουμε (αφηνοντας παρακαταθηκη κ σ αυτους π θα ερθουν μετα απο εμας) ξερω γενικευω επικινδυνα αλλα δεν εχω χρονο να γραψω περισσοτερα ελπιζω παρ όλα αυτά να γινομαι κατανοητος .Αυτοι τελικα ποιοι είναι??


Που λεει και ο παυλος

http://www.youtube.com/watch?v=BVRu9wqf6p8&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Αυτά, και η επιλεκτικη χρηση σημειων στιξης και δη η απουσια τονων είναι αποτελεσμα του ότι εχει αυτονομηθει το πληκτρολογιο μου ζητω τη συγκαταβαση

σας



Μ

reddove είπε...

αυτοι ειναι το αντιθετο απο αυτο που ειμαστε εμεις. Ειναι ο αβυσαλαιος μικροαστισμος που λενε και οι σαραγεβοι στις αφισες. Η αληθεια ειναι πως μεχρι τωρα, για τους φοιτητες εμφανιζονταν διαφοροι δρομοι, και δεδομενου πως στην ουσια ο φοιτητης η δουλεια του ειναι να χτισει τον εαυτο του ως ανταγωνιστικο μελλοντικο εργαζομενο, ειναι λογικο καποιοι να επιλεγουν το δρομο να τον κανουν οσο πιο ανταγωνιστικο γινεται. Και αυτη η επιλογη, αν και πλεον γινεται ολο και πιο ουτοπικη, ηταν μι8α πραγματικοτητα περα απο καθε ιδεολογια. Ευτοι ακριβως αυτο εκφραζουν. Αλλωστε αυτοι που το τρεχουν θελουν ολοι να πανε για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο...

reddove είπε...

α και γνωριζομαστε;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι γνωριζομαστε λιγο
ντιαμπλο 2 , τοιχο-τοιχο . . (εκανα κ ριμα χεχε )

reddove είπε...

Ελα ρε! Η προσκληση που σου χα κανει ισχυει ;)

ΚΚ είπε...

Σωστά. Από τη μία ένα 5% το ευνοεί ο νόμος-πλαίσιο και έχει συμφέρον να οργανώνεται για να περάσει ο νόμος. Και φυσικά άλλοι κάποιοι έχουν αυταπάτες ότι θα είναι στο 5%.

Η μεγάλη μάζα όμως που ψηφίζει, ή δεν έρχεται στη συνέλευση γιατί υπάρχουν και αυτοί και είναι πολλοί, ξέρει τι γίνεται, απλά δεν έχει πεισθεί ότι το κίνημα αυτό αποτελεί λύση. Και σε αυτό φταίμε εμείς, που δεν τους πείσαμε, δε φταίνε αυτοί.
Είτε θα το παραδεχθούμε, είτε θα πετάξουμε το μπαλάκι στον κόσμο για να αποφύγουμε τις δικές μας ευθύνες.

ΥΓ: Τα απολιτίκ ιδεολογήματα της αναρχίας/αυτονομίας το 2006-7, όπως και των ΕΑΑΚ ("δεν έχουμε γραμμή!!!"), δεν άνοιξαν δρόμο για την "Αγανάκτιση" ενάντια στην πολιτική και την οργάνωση;
Ιδεολογήματα που ακόμα ακούμε συχνά πυκνά; Κια λέω ιδεολογήματα, γιατί όλοι εδώ μέσα ξέρουμε ότι είναι μπαρούφες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα...

Ανώνυμος είπε...

Οκ! μιλαμε κ απο κοντα